Highlight
Musik og lyd

PHILIP GLASS: THE COMPLETE PIANO ETUDES

Præsenteret af Aarhus 2017 og Pomegranate Arts, New York
En del af Legends som støttes af Købmand Herman Sallings Fond, Knud Højgaards Fond og Pressalit


Philip Glass' samlede piano etuder (1-20) er et mesterværk i moderne musikhistorie og anerkendt for dets musikalske intimitet og kompleksitet. 16 af etuderne blev komponeret i 1990’erne. Efter et årtis pause blev de sidste fire etuder skrevet på bestilling i anledning af Glass’ 75 års fødselsdag i 2012, hvor de alle fik premiere. De første etuder udforsker varierende tempo, teksturer og klaverteknikker og skildrer Glass’ store udvikling som kunstner og komponist, mens de sidste etuder særligt eksperimenterer med harmoni og struktur. Hele samlingen af The Etudes opføres som ét program med stort musikalsk og teknisk spændvidde af Philip Glass og pianisterne Anton Batagov, Aaron Diehl, Maki Namekawa og danske Tanja Zapolski.

Gæstepianisterne er udvalgt på baggrund af deres høje tekniske niveau, et vidt spænd i musikalske baggrunde og dybden af deres fortolkningsmæssige færdigheder. Flere af dem er udover at være kendte som performere og fortolkere også berømte for egne kompositioner.

Philip Glass er født i Baltimore, Maryland og dimittend fra University of Chicago og den berømte Juilliard School. I de tidlige 1960’ere tilbragte Glass to år I Paris med intensive studier sammen med Nadia Boulanger, mens han samtidig tjente penge ved at omskrive Ravi Shankars indiske musik til vestlig notation. I 1974 havde Glass flere innovative projekter og skabte en stor mængde musik for The Philip Glass Ensemble og Mabou Mines Theater Company. Perioden kulminerede i Music in Twelve Parts og operaen Einstein on the Beach, hvori han samarbejdede med Robert Wilson. Siden da har Glass udvidet sit repertoire til både at inkludere musik til opera, dans, teater, orkester, film og kammermusik. Hans filmmusik har modtaget flere Oscar-nomineringer og en Golden Globe for The Truman Show. I de seneste mange år har Glass skabt flere nye værker som for eksempel en opera om Walt Disneys død, en ny tour med Einstein, operaen The Perfect American og hans memoir Words Without Music.

I år kunne Glass fejre sin 80-års fødselsdag. En fejring, der allerede begyndte den 31. januar med verdenspremieren på hans 11. symofoni, og som er fortsat hele året med blandt andet en ny koncert skrevet for Simone Dinnerstein, amerikanske premierer på hans operaer The Perfect American og The Trial og flere hyldestfestivaller over hele verden.

Anton Bagatov er russisk komponist og pianist og én af tidens mest indflydelsesrige russiske musikere. Bagatov har opført Glass’ værker gennem mere end 25 år, og hans repertoire dækker udover de samlede etuder også over Glass’ tidligere solo piano værker.

Pianist, komponist og orkesterleder Aaron Diehl er en dynamisk, virtuos og alsidig artist. Han er én af sin generations mest eftertragtede musikere med mange anmelderroste performances, samarbejder og kompositioner på tværs af flere discipliner.

Den japanske pianist Maki Namekawa er en ledende skikkelse blandt nutidens unge artister og fanger publikums opmærksomhed med bade klassisk og samtidsmusik. Hun har siden år 2012 turneret med Glass’ etuder i både Europa, USA og Japan.

Danske Tanja Zapolski er én af landets største unge talenter og har begejstret publikum med både solokoncerter, kammermusik sammen med nogle af verdens bedste musikere og nye udtryksformer på tværs af genrer

Varighed: 2 timer og 30 minutter inkl. en pause.

Oversigt over etuderne

Philip Glass: The Complete Piano Etudes

The Etudes (1994-2013)
Performed by:
Philip Glass

Etude # 1
Etude # 2

Aaron Diehl
Etude # 3
Etude # 4

Tanja Zapolski
Etude # 5
Etude # 6

Maki Namekawa
Etude # 7
Etude # 8

Anton Batagov
Etude # 9
Etude # 10

- Intermission -

Tanja Zapolski
Etude # 11
Etude # 12

Aaron Diehl
Etude # 13
Etude # 14

Anton Batagov
Etude # 15

Philip Glass
Etude # 16
Etude # 17

Anton Batagov
Etude # 18

Maki Namekawa
Etude # 19
Etude # 20

Om Legends
Under temaet Legends byder vi på fem dage i selskab med de legendariske Philip Glass og Lucinda Childs, som gæster Musikhuset Aarhus. Sammen med vores Artist in Residence Anohni, som giver en enkeltstående koncert, bliver det fem helt igennem legendarisk dage.

Se også:
Philip Glass: Works for Piano
Lucinda Childs Dance Company: DANCE
Philip Glass og Lucinda Childs: Film and Talk
Anohni: In Concert

Dato & Lokation

Dato
tid
Lokation
Pris
19-11-2017
16:00
8000 Aarhus C
Fra DKK 120 - DKK 300
Vis mere info
Adresse
Musikhuset Aarhus
Thomas Jensens Allé
8000 Aarhus C

Mødested
Musikhuset, Symfonisk Sal
Handikapvenligt
Ja
Køb billet

Praktisk Information

Kontakt
Musikhuset Aarhus
Telefon: 89 40 90 00
E-Mail: musikhuset@aarhus.dk