Film og animation
Scenekunst

Film and Talk: Philip Glass og Lucinda Childs

Komponist Philip Glass og koreograf og danser Lucinda Childs hører til blandt verdens førende kunstnere og er begge kendt for deres banebrydende værker.

I 1976 skabte de sammen den minimalistiske opera ’Einstein on the Beach’, der vakte stor opsigt i sin samtid og i dag regnes som et mesterværk.

I anledning af Europæisk Kulturhovedstad er de to stjerner sat i scene i Aarhus til en samtale om deres kunst. Samtalen er modereret af Linda Brumbach, direktør for Pomegranate Arts i New York. 

BEMÆRK: NYT PROGRAM. START 12.00.

12.00-13.00: Looking Glass (2005). Instrueret af Éric Darmon (60m)
Amerikanske Philip Glass er formentlig verdens bedst kendte nulevende klassiske komponist og tilhører generationen af amerikanske minimalister, sammen med folk som Steve Reich, Terry Riley og La Monte Young. Denne dokumentar følger i hans fodspor fra januar til juni 2003. Fra New York til Paris.

13.30-14.30: Artists talk Live on stage
Artist talk med Philip Glass og Lucinda Childs moderated af den anerkendte New York producent Linda Brumbach (Pomegrante Art, NYC). 

14.45-15.40: Lucinda Childs (2006). Instrueret af Patrick Bensard (52m) 
Denne dokumentar går tæt på Lucinda Childs karriere gennem interviews med Childs selv, kollegaer, tilhængere og kritikere samt optagelser fra prøver og performances. Filmen fokuserer på udviklingen af Childs værker, indflydelsen fra Merce Cunningham på Childs tidlige koreografier, hendes minimalistiske stil og samarbejder med blandt andre Robert Wilson, Philip Glass og Sol Le Witt.

Om Legends
Under temaet Legends byder vi på fem dage i selskab med de legendariske Philip Glass og Lucinda Childs, som gæster Musikhuset Aarhus. Sammen med vores Artist in Residence Anohni, som giver en enkeltstående koncert, bliver det fem helt igennem legendariske dage.

Se også:

Philip Glass: The Complete Piano Etudes 

Philip Glass: Works for Piano

Lucinda Childs Dance Company: DANCE

Anohni: In Concert

Dato & Lokation

Dato
tid
Lokation
Pris
19-11-2017
12:00
8000 Aarhus
Fra DKK 50
Vis mere info
Adresse
Musikhuset Aarhus
Thomas Jensens Allé
8000 Aarhus

Mødested
Musikhuset Aarhus
Handikapvenligt
Ja
Køb billet

Praktisk Information

Kontakt
Musikhuset Aarhus
Telefon: 89 40 90 00
E-Mail: musikhuset@aarhus.dk