Besøg Favrskov

Favrskov Kommune omfatter hovedbyerne Hadsten, Ulstrup, Hammel og Hinnerup, mindre centerbyer og mange landsbyer. Kommunen ligger midt i et af de smukkeste naturområder i Jylland, men stadig kun en halv times kørsel fra større byer som Aarhus, Silkeborg, Randers og Viborg. I den nordlige del løber Gudenåen, og dens største tilløb, Lilleåen, har både udløb og udspring i kommunen.

I områdets smukke natur er der rig mulighed for at være aktiv, eksempelvis i Hammel Golf Klub, på mountainbike i de fantastiske skove, overnatning i shelters, løbeture, fisketure eller på jagt efter geocaching-skatte.  

Et af områdets mest kendte turistattraktioner er Modelbane Europa i Hadsten. Her finder du ét af Europas største modelbaneanlæg med over 400 kvm anlæg og over 100 tog i drift. Togene kører i et tysk inspireret landskab med dybe dale og høje bjerge, floder, mørke tunneller og imponerende broer. Der er liv i byernes gadebillede med mennesker, sporvogne, busser og skibe i havnen. Også på jernbanen er der livlig trafik. Linjerne mødes på hovedbanegården med 11 perronspor. Togene viser over 100 års jernbanehistorie med både damplokomotiver og moderne højhastighedstog.

I Favrskov findes der også en række smukke slotte og herregårde; heriblandt Clausholm Slot, Ulstrup Slot og Frijsenborg Slot.

Favrskov Kommune er del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Se en oversigt over områdets attraktioner på VisitDenmarks hjemmeside og planlæg dit besøg.