Highlight
Musik og lyd

Anohni in concert

Præsenteret af Aarhus 2017, Aarhus Symfoniorkester og Musikhuset Aarhus
En del af Legends som støttes af Købmand Herman Sallings Fond, Knud Højgaards Fond og Pressalit

Ved en eksklusiv aften præsenterer vi vores Aarhus 2017 Artist-in-Residence, Anohni.

Denne ekstraordinære aften fyldt med kunst, passion og overraskende oplevelser bliver kulminationen på et kreativt år og et udtryk for Anohnis engagement i vores år som Europæisk Kulturhovedstad.

Om Anohni
Multikunstneren og musikeren Anohni vil i 2017 opholde sig i Aarhus som Artist-in-Residence. Anohnis bevægende værker, hendes lidenskabelige kamp for miljøet og hendes mod til at tegne billedet af en tryg fremtid, gør Anohni til vores kreative drivkraft i et år, hvor vi håber på at inspirere mennesker gennem vores fokus på mangfoldighed, bæredygtighed og demokrati. Vi er henrykte over at kunne byde Anohni velkommen til byen.

Under sit ophold vil Anohni indspille musik med Aarhus Symfoniorkester, udvikle nye tværmediale værker, præsentere en række udstillinger som billedkunstner og medskaber forskellige steder i byen, og optræde med en enkelt eksklusiv koncert i Musikhuset Aarhus.

Anohni, der er født i England og bor i New York, blev først kendt internationalt, da hun vandt Storbritanniens Mercury Pris i 2005 for sit album I Am a Bird Now med sit band Antony and the Johnsons. Anohnis enestående stemme førte til optrædener med symfoniorkestre rundt om i verden, samarbejder med kunstnere som Lou Reed, Laurie Anderson, Charles Atlas, Lynette Wallworth, Marina Abramovic, Robert Wilson og Björk, samt udstillinger på udvalgte museer og på Sikkema Jenkins galleriet i New York.

I 2016 modtog Anohni en Oscarnominering for sit bidrag til sangen Manta Ray, en indtrængende bøn om at hjælpe verdens døende koralrev. Hendes seneste album, Hopelessness, et samarbejde med Hudson Mohawke og OPN, benytter sprudlende dance musik til at udforske temaer som miljøødelæggelse, medskyldighed, dronekrigsførelse og global ondskab.

”Anohni – Artist in Residence” er støttet af British Council.

Om Legends
Under temaet Legends byder vi på fem dage i selskab med de legendariske Philip Glass og Lucinda Childs, som gæster Musikhuset Aarhus. Sammen med vores Artist in Residence Anohni, som giver en enkeltstående koncert, bliver det fem helt igennem legendarisk dage.

Se også: 

Philip Glass: The Complete Piano Etudes 

Philip Glass: Works for Piano

Philip Glass og Lucinda Childs: Film and Talk

Lucinda Childs Dance Company: DANCE


 

Dato & Lokation

Dato
tid
Lokation
Pris
18-11-2017
20:00
8000 Aarhus C
Udsolgt
Vis mere info
Adresse
Musikhuset Aarhus
Thomas Jensens Allé 2
8000 Aarhus C

Mødested
Musikhuset Aarhus
Handikapvenligt
Ja
Køb billet

Praktisk Information

Kontakt
Aarhus 2017
Telefon: 2017 0099
E-Mail: info@aarhus2017.dk