The Overheard inviterer alle til usædvanlig åbningsfest

Onsdag den 1. marts åbner The Overheard dørene på Godsbanen til en åbningsfest udover det sædvanlige med den internationale kunstner Zimoun og enestående koncertoplevelser.

Onsdag den 1. marts 2017 inviteres alle til den officielle åbning af 2017-projektet The Overheard. Åbningen byder på et væld af oplevelser og skydes i gang med en præsentation af The Overheard, lancering af projektets hjemmeside, samt fernisering for den anerkendte schweiziske kunstner Zimouns storslåede lydværk i Den Rå Hal på Godsbanen i Aarhus. 

I samarbejde med Radar inviteres publikum herefter til en række koncerter, hvor lydelementer fra The Overheard vil indgå. Musikerne vil have mulighed for at anvende og mixe streamet lyd fra seks forskellige steder i Region Midt - herunder fra Zimouns værk i Den Rå Hal - og dermed skabe helt unikke musikalske og lydlige oplevelser.

Program: ÅBENT OG GRATIS FOR ALLE
19.00: Åbning af Zimouns værk i Den Rå Hal, Godsbanen
20.00: Simon Christensen koncert til lyden af Zimoun på taget af Radar i Rå Hal, Godsbanen (Facebook-event)

Resten af aftenen foregår på Radar (Billetpris 120 kr.)
20.30: Xenia Xamanek toilet-koncert på Radar til lyden af The Overheard
21.00: Cancer koncert på Radar til lyden af The Overheard (Facebook-event)

Læs hele pressemeddelelsen

Lyt til Det Overhørte
The Overheard er en del af det officielle program til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, et projekt der er skabt af Morten Riis og Marie Koldkjær Højlund fra Center for Sound Studies på Aarhus Universitet.

Projektet vil gennem hele året inspirere borgerne til at lytte på nye og anderledes måder til vores lydlige omgivelser gennem ekstraordinære lydinstallationer, kraftfulde koncerter og inspirerende workshops. The Overheard ønsker at invitere borgerne til aktivt og sansende at forholde sig til hverdagens støj og gentænke forholdet mellem musik, lyd og støj. Ved at nedbryde skellet mellem kulturforbruger og ikke-kulturforbruger, kunst og ikke-kunst samt de hverdagslige og unikke kulturoplevelser, kan The Overheard åbne op for dialog og refleksion og endvidere bygge bro mellem samfundets komplekse lydmæssige udfordringer, samt den lyd vi bruger til at akkompagnere vores daglige gøren og laden.

Direktør for Aarhus 2017 Rebecca Matthews udtaler om projektet: 

"The Overheard bruger Region Midt som sin lydlige legeplads på en virkelig overraskende og innovativ måde. Ved at kombinere forskellige udtryk og platforme, nedbryder The Overheard barrierer mellem kunst, musik og dagligdags lytte-oplevelser. Derudover, har projektet skabt nye forbindelser mellem industri, kulturinstitutioner og kunstnere fra indland og udland. The Overheard bliver et fyrtårn af lyd igennem hele 2017 - og inkarnerer hvad det betyder at gentænke.”

Resten af året vil The OverHEARD byde på flere storslåede lydinstallationer og unikke koncertoplevelser som kan følges løbende på:

Hjemmeside: www.overheard.dk
Facebook: https://www.facebook.com/overheard2017/ 
Program: http://www.aarhus2017.dk/da/program/the-overheard/

Åbninger af lydinstallationer
7. april / Silkeborg, Forrest Megaphones (Birgit Õigus)
20. maj / Mønsted Kalkgruber, Gravitational Vibrations (Søren Lyngsø Knudsen)
2. juni / Struer, Gimsinghoved Kunst og Kulturcenter, Vind & Vand (Frode Gundorf Nielsen)
1. juli / Mindeparkens mindesmonument, Aarhus, 4140 Voices (Marie Højlund & Morten Riis)
4. august / Vandtårnet i Lunden, Horsens, Tower Music (Jonas R. Kirkegaard)