ROCK THE REGION 2017 er åbent for ansøgninger

Rock The Region er med i det store kulturhovedstadsprogram med et rytmisk udviklingsprojekt, der skal bringe ambitiøse bands og artister fra hele Region Midtjylland et stort skridt tættere på at udfolde deres fulde potentiale.

Torsdag den 1. december åbnede ansøgningsrunden til Rock The Region 2017. De bands og artister som bliver udvalgt, kan se frem til et intenst og målrettet forløb på to måneder, der bringer dem i tæt kontakt med den etablerede musikbranche og ikke mindst publikum over hele regionen.

Forløbet slutter i starten af maj med en showcase på årets SPOT Festival. Inden da har bandsene været på turné, modtaget coaching, indspillet Live Video Sessions, været på Live Performance workshop og mødt en række potentielle samarbejdspartnere i den danske musikbranche. Det hele starter d. 4. marts til DIY Basic workshop på Promus i Aarhus.

Lyder det interessant for dig og bandet, så søg nu eller senest d. 10. januar 2017.

Læs, udfyld og send ansøgningsformularen her.

Stærke musikfællesskaber – nye stjerner
Rock The Region handler om at stille de bedste ressourcer i det midtjyske musikmiljø til rådighed for ambitiøse bands/artister. Dette først og fremmest ved at binde de musikalske fællesskaber i regionen bedre sammen. I 2017 går seks byer og seks musikfællesskaber sammen om projektet. Målet er, at alle talentfulde bands, hvor end de befinder sig i regionen, skal have mulighed for at udfolde sig.

”Det er klart at der er forskel på ressourcerne i de musikalske netværk, i forhold til hvor du befinder dig i landet. Med Rock The Region ønsker vi at rykke tættere sammen byerne imellem. Vi ønsker at styrke musikerne og de musikalske fællesskaber musikerne ofte udspringer af, ved at dele de ressourcer vi på forskellige måder har adgang til, som spillesteder, publikum, indspilningsmuligheder og ikke mindst, den professionelle musikbranche,” forklarer Frank Høgsberg, Rytmisk Konsulent i Holstebro.

Og den professionelle branche er stærkt repræsenteret i Rock The Region. De fem foreninger er gået i partnerskab med Promus (Musiknetværket i Aarhus), SPOT Festivalen, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og ikke mindst, Dansk Musiker Forbund.

”Partnerskabet med DMF, Promus og SPOT Festivalen i Aarhus, har gjort at vi kan tilbyde nogle helt unikke muligheder for de bands som bliver udvalgt. Koncerten på SPOT i år bliver klart en milepæl for de medvirkende, men for at ruste dem til at få mest muligt ud af koncerten og deres fremtidige karrierer, byder Promus og DMF ind med en række tiltag, som BASIC DIY, coaching og Live Performance workshop. Det bliver et stærkt og målrettet forløb,” forklarer Ricco A. Jensen, daglig leder på MONO.

Forløbet ser således ud:
Når ansøgningsrunden er slut udsættes ansøgerne for en jury bestående af partnergruppen og samarbejdspartnerne. Herefter udvælges seks bands/artister, som kan se frem til:

- 4. og 5. marts: Opstart og BASIC DIY workshop på Promus i Aarhus
- 18. marts: Live Performance Workshop
- 1. eller 2. april: Live Video Sessions optagelser i studiet på MONORAMA i Aarhus
- 27.-28.-29. april, 3.-4. maj: Koncertturné: Holstebro, Skive, Horsens, Herning og Silkeborg
- 5. maj: Meet The Talent på SPOT Festivalen (Formiddag)
- 5. maj: Koncert på SPOT Festivalen i Aarhus (Aften)

Fakta:
Rock The Region er udviklet af Musikforeningen MONO, Kulten (Skive), Rytmisk Musik Holstebro, Scene 7 (Herning) og Kulisselageret (Horsens). Rock the Region har fokus på at styrke midtjyske musikere, bands og musikfællesskaber, og målsætningen for projektet er et tættere og mere konstruktivt arbejde mellem regionens byer.

I samarbejde med Promus – Musiknetværket i Aarhus og SPOT Festival

Støttet af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og OFF Track 2017

Hvem og hvad:
Rock The Region er for alle genrer inden for den rytmiske musik.
Rock The Region er for bands og artister i Region Midtjylland.
Rock The Region er en gentænkning af den rytmiske vækstlagsudvikling på tværs af regionen, med både musikerne, de musikalske fællesskaber og musikbranchen i fokus.
Rock The Region er udviklet af Musikforeningen MONO (Aarhus), KULT’en (Skive), Rytmisk Musik Holstebro, Rytmisk Musik Herning og Musikstedet/Kulisselageret (Horsens).

I samarbejde med Promus – Musiknetværket i Aarhus og SPOT Festival

Støttet af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og OFF Track 2017

Mere info:
Info om Rock The Region hos projektleder, Ricco Andie Jensen, mono@mono.dk/+ 45 86 12 14 44

Find mere om Rock The Region på www.facebook.com/rocktheregiondk / www.mono.dk/projekter/rock-the-region