"Dans din nabo"-projekt rammer radiobølgerne

URPREMIERE: Kulturhovedstadsprojektet "Dans din nabo" har premiere den 22. september i landsbyen Skjød i Favrskov Kommune. En anderledes folkefest og publikumsdeltagende begivenhed skabt af mere end 150 menneskers egne historier. Historier og øjeblikke der genopstår, når publikum følger instruktionerne i høretelefoner. Projektet får også liv på de lokale radiobølger.

"Alle er med. Og alle kan være med. Når man møder op i Skjød Forsamlingshus for at opleve "Dans din nabo", får man et par høretelefoner på, hvor man gennem aftenens program vil få instrukser til, hvad man skal gøre. Sammen med alle de andre publikummer," fortæller Vera Maeder, der er kunstnerisk leder i kunstnergruppen hello!earth.

Når "Dans din nabo" løber af stablen den 22. september til den 4. oktober vil man i en 20 kilometers radius også hjemme i stuerne kunne følge med - og følge instrukserne - på frekvensen 90,4 Mhz mellem kl. 18.30 og 20.30. Lokalradioen er blevet en ramme om den anderledes "danseforestilling".

En anderledes folkefest
"Dans din nabo" handler om at dele og samles. Gruppen har i løbet af året arbejdet i landsbyen Skjød med at indsamle historier og lave workshops med skjødserne og organisationer i Favrskov Kommune. Resultatet bliver det, som folkene bag har valgt at kalde "en anderledes folkefest".

Både Favrskov Sprogskole, Thorshøj Plejecenter og menighedsrådet for Skjød-Lyngå har været med og givet deres bidrag til, hvilke historier og øjeblikke, der er vigtige at genopleve og fejre. Centrum i arbejdet har været Skjød Forsamlingshus for at genopfinde forsamlingshusets funktion i 2017.

De små og store øjeblikke
Vera Maeder fortæller:

"Dans din nabo handler om at dele de små og store øjeblikke, som livet består af. Når vi har fødselsdag eller er til bryllup, så mødes vi og fejrer dem. Men der er så mange flere øjeblikke at fejre. I år har vi indsamlet mange øjeblikke fra naboerne i Skjød og de andre landsbyer i området. Alle de øjeblikke har vi vendt og drejet, bøjet og krydret, så vi nu er klar til denne anderledes folkefest her i Skjød."

"Dans Din Nabo" co-produceres af Bora Bora og er et af flere Aarhus 2017-projekter, som Aarhus' danseteater har på programmet i kulturbyåret. Billetter koster 60 kroner og kan bestilles på www.bora-bora.dk. Den 27. og 28. september arrangeres der buskørsel fra Bora Bora i Aarhus til Skjød og retur.

Mere information:
http://bora-bora.dk/forestilling/dans-din-nabo/

INFO:
DANS DIN NABO - hello!earth
Hvor: Skjød Forsamlingshus, Bygaden 15, 8450 Hammel
Hvornår: 22. september - 4. oktober (hverdage kl. 19.00 / lørdag og søndag kl. 15.00).
Pris: 60 kr. pr. billet
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/dans-din-nabo/ eller bestil på tlf. 86 19 00 79.