Billetsalg til Anohni-koncert åbner onsdag kl. 12

Den karismatiske verdensstjerne Anohni byder til efteråret på en unik koncertoplevelse i Musikhuset Aarhus. Billetterne til koncerten bliver sat til salg onsdag 5. juli kl. 12 på Musikhusets hjemmeside.

Der venter publikum en ganske særlig og unik oplevelse, når sangerinden Anohni til efteråret lægger vejen forbi Store sal i Musikhuset. Billetsalget til koncerten med den britisk/amerikanske sangerinde begynder onsdag 5. juli kl. 12 på Musikhusets hjemmeside.

”Vi har længe forsøgt at få Anohni tilbage på scenen i Musikhuset, hvor hun gav en helt fantastisk smuk koncert i 2006. Vi er vildt glade for, at det er lykkedes. Nu får vi lov til at opleve hende i selskab med byens eget forrygende symfoniorkester og endda med helt nye sange, som hun har skrevet og indspillet i anledning af koncerten her i Aarhus. Det er ganske særligt og en oplevelse, som man bare ikke må gå glip af,” siger programchef i Musikhuset Mette Kier.

Unikt samarbejde med Aarhus Symfoniorkester
Når Anohni kommer til Musikhuset i november, er det resultatet af et unikt kunstnerisk samarbejde med Aarhus Symfoniorkester. Samarbejdet blev grundlagt, da de i 2015 spillede sammen på NorthSide. Festivalkoncerten regnede ganske vist væk, men koncerten var alligevel magisk. Derfor vender Anohni tilbage til Aarhus og symfoniorkestret for at indspille et nyt album og give en koncert i anledning af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Anohni er inviteret af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 som ’artist-in-residence’. Foruden den eksklusive koncert i Musikhuset åbner hun og to kunstnerkollegaer, Kembra Pfahler og Johanna Constantina, den 11. august udstillingen FUTURE FEMINISM i Galleri ’O’ Space på Mindet 6 på Aarhus Havn. Udstillingen kan opleves indtil 1. september og der er gratis adgang.

"Anohni er en enestående og ekstraordinær kunstner. Hendes udtryk er anerkendt verden over for den fysiske og følelsesmæssige måde, hvorpå hun formidler rå og påtrængende sandheder og passioner. Og især for den bemærkelsesværdige, engleblide og passionerede stemme,” siger Juliana Engberg, programchef for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Overjordisk stemme
Anohni er kendt for sin smukke, delikate, nærmest overjordiske sangstemme, og brød igennem den musikalske lydmur i 2005, da hun som forsanger i bandet Antony and the Johnsons modtog den fornemste britiske musikpris, en Mercury Award, for årets album.

Anohni gæstede senest Musikhuset tilbage i 2006 i konstellationen Antony And The Johnsons. Her kvitterede GAFFAs anmelder med maksimale seks stjerner og ordene ”en uafrystelig koncertoplevelse af de ganske sjældne.”