Alverdens jazz og oplevelser under Aarhus Jazz Festival 2017

Den 29. udgave af Aarhus Jazz Festival sætter trumf på i kulturhovedstadsåret med flere særlige arrangementer og events. Oplev hvordan jazz udtrykkes i bl.a. USA, Europa, Sydafrika og Japan.

Der er lagt op til en forrygende 8 dages jazzfestival fra 15.-22. juli, og festivalen er i år vokset til 350 koncerter på 41 spillesteder, der tilsammen viser stor bredde med koncerter for enhver smag.

Jazz fra hele verden kommer til Aarhus
Der er store internationale navne at glæde sig til, bl.a. fantastiske Jamie Cullum med Aarhus Jazz Orchestra (UK/DK) og Madeleine Peyroux (US/FR) i Musikhuset Aarhus samt Mike Stern/Randy Brecker Band (US) på Train.

Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017 sætter tydelige spor på jazzfestivalen med særlige arrangementer som den europæiske festival 12 Points for unge fremadstormende orkestre samt Japan Now! med fokus på nutidig japansk jazz og dansk-japanske musikalske samarbejder. Ridehuset Swinger i fire dage med eftermiddagskoncerter, Big Band Youth Camp-finale samt sydafrikansk tema med South African Big Band Nights og madmarkedet South African Market Place udenfor.

Hygge, stemning og jazzhistorier
Det folkelige liv er en vigtig del af jazzfestivalen, og du kan høre jazz på torve, caféer, spillesteder, i museer og kirker. Tretten nye spillesteder er kommet til, bl.a. på Frederiksbjerg, så jazzmenukortet i år er udvidet endnu en gang. Der er Late Night Jazz Jam hele ugen, hvor man mødes for at fylde nattens sene timer med musik og endnu en gang et flot børnejazzprogram – i år på Bispetorvet og succesen Børnejazz på Dokk1 gentages.

Aarhus Jazz Festival påbegynder i år et nyt tema om Jazzens historie i Aarhus i de seneste 100 år, hvor vigtige steder, personer og orkestre dokumenteres digitalt. I 2017 har vi fokus på perioden 1919-1949. I Bispejazz-teltet, på Telefontorvet og andre steder i byen kan du opleve en række koncerter med Aarhusjazzens bagmænd.

Festivalen vil gerne kunne fortælle de gamle historier og samtidig holde fokus på nye udviklinger og tendenser.

Jazzens grænselande
Du kan også i år komme ud i alle jazzens hjørner under jazzfestivalen.

Nye Spor-koncerterne, Aarhus Domkirke og minifestivalen The House præsenterer jazz og klassisk musik i med- og modspil til hinanden. Den kontemporære og eksperimenterende jazz præsenteres flere steder rundt om i byen, såvel som unge musikere fra det lokale musikmiljø, der også er rigt repræsenteret. Blandt de mange gode tilbud kan nævnes Schlippenbach/Mahall/Tom (DE/DK) + Jacob Anderskov "Resonance" (DK) på Atlas, Woody Black 4 (AT) på Udstillingsstedet Spanien 19C og Ternion Quartet (DK/DE/FR) på Kunsthal Aarhus. Verdensmusikken kan også findes rundt omkring på byens scener heriblandt Povl Dissing & Flamencolegenderne (DK/ES) på det fine gamle Helsingør Theater, Dawda Jobarteh og Stefan Pasborg duo (DK/GM) på Klostertorvet og Etnolab feat. Filip Filipov (DK/BG) på Casa V58 eller Hotel Carmel.

Se hele det omfattende program med alle arrangørers koncerter og uddybende omtaler på www.jazzfest.dk.

Der er gratis adgang til de fleste koncerter om dagen og til mange aftenkoncerter.

Man kan også følge festivalen på de to apps: Aarhusguiden og Live Jazz Danmark.

Aarhus Jazz Festival er støttet af Aarhus Kommune, Statens Kunstfond, Fonden Aarhus 2017, Aarhuus Stiftstidendes Fond, Aarhus Events, EU Japan Fest, Toyota-Fonden, Oticon Fonden, Stibo-Fonden,  DJBFA, RMF – Rytmisk Musikforening, BUPL m.fl. Alle sponsorer skal have stor tak – uden dem var det ikke muligt at gennemføre festivalen.