LIGHTLENS

Aarhus 2017 Commission
360 graders danseforestilling af den internationale stjernekoreograf Wayne McGregor

Wayne McGregor - koreografen bag Tree of Codes - har sammen med sit kompagni skabt en enestående danseforestilling specielt til Aarhus. LIGHTLENS involverer mere end 200 aarhusianere på tværs af køn, alder og kultur, der danser side om side med professionelle dansere. Publikum oplever værket i 360 grader fra ARoS´s ’Your Rainbow Panorama’ i grupper på 150 personer ad gangen. Publikum får udleveret et sæt hovedtelefoner, der afspiller forestillingens lydside og så er det blot at gå på opdagelse. På trapper, på tage, i parker og i baggårde kan du spotte dansere, der får dig til at genopdage byen. Du får også udleveret en tablet, hvor du med klik på farvekategorier, der matcher regnbuen, kan frembring korte film, der viser dans på udvalgt arkitektur i Aarhus.

Danserne i LIGHTLENS består af 200 lokale borgere, 9 kompagnidansere fra Studio Wayne McGregor og 6 danske professionelle dansere. Med LIGHTLENS venter der publikum og de medvirkende en uforglemmelig oplevelse. Forestillingen er skabt i samarbejde med Performing Arts Platform og Dansehallerne og er støttet af Nordea-fonden.

LIGHTLENS er et highlight i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Varighed: 30 min.

Kunstnerisk hold og medvirkende
Artistisk ledelse: Wayne McGregor
Koreografi: Wayne McGregor i samarbejde med de medvirkende
Musik: Joel Cadbury
Film:Ravi Deepres
Kostumedesign:Gareth Pugh
Company Wayne McGregor dansere: Travis Clausen Knight, Alvaro Dule, Louis McMiller, Daniela Neugebauer, James Pett, Fukiko Takase, Po-Lin Tung, Jessica Wright og Catarina Carvalho
Professionelle DK dansere: Joy Hall, Ida Frost, Helene Brøndsted, Pernille Sørensen, Mette Møller Overgaard og Nønne Mai Svalholm.

Dato: 16.-17. juni 2017
Tid: 17.45, 19.00 og 20.15
Pris: Gratis

Støttet af Nordea-fonden.

En særlig tak til FO-Aarhus, Danske Bank, Musikhuset Aarhus, Godsbanen og Bygningsstyrelsen for lån af øvelokaler og venues for forestillingen.