Erasmus Montanus

Aarhus 2017 Commission
Præsenteret af Aarhus Teater i samarbejde med Sort/Hvid

Efter flere års studier i København vender Rasmus Berg tilbage til sin barndoms landsby. Med sin arrogante holdning forvirrer han landsbybeboerne, skaber ravage og tager den latinske version af sit navn, Erasmus Montanus. Han kommer med uhyrlige påstande, så som at jorden er rund! Og så er scenen sat for en munter og løssluppen forestilling. Erasmus Montanus af Ludvig Holberg, en af Nordens største forfattere i 1700-tallet, er den klassiske danske satire. Den provokerende og dristige instruktør Christian Lollike giver stykket en stærk drejning i sin nye version, der puster nyt liv i nogle af Oplysningstidens store spørgsmål.

Med en fantastisk rollebesætning gentænker, diskuterer og udfordrer Lollike danske værdier i en global sammenhæng og fremsætter sine observationer om manerer, tro og nytænkning. Denne særlige præsentation af Erasmus Montanus i samarbejde med Sort/Hvid og Aarhus 2017 er til minde om stykkets opførelse ved indvielsen af Aarhus Teater i 1900.

Forestillingerne d. 3. og 10. marts er overtekstede på engelsk.

Dramatiker: Ludvig Holberg
Manuskript og instruktion: Christian Lollike
Scenografi: Ida Grarup Nielsen og David Gehrt
Lysdesign: Anders Kjems
Lyddesign: Lars Gaarde
Medvirkende: Andreas Jebro, Lars Brygmann, Lotte Andersen, Ole Thestrup, Anders Baggesen, Zaki Youssef, Nanna Bøttcher, Sofia Nolsøe, Simon Mathew og Andreas Nikolai Petersen

DATO
10. februar – 11. marts

VENUE
Aarhus Teater

PUBLIKUM
Unge og voksne