coOPERAtion

Præsenteret af AUT (Aarhus Unge Tonekunstnere)
coOPERAtion er en lokalt baseret produktions- og udviklingsplatform for opera iværksat af Aarhus Unge Tonekunstnere i 2012. coOPERAtion udforsker og gentænker opera som en nutidig kunstform. Komponister mødes med musik-, teater- og operaensembler, kunstnere, producenter og forskere fra et bredt tværæstetisk felt for at fordybe sig i denne spændende kunstform.

OPERATIC MASS ACTIONS
Operatic Mass Actions vil gribe ind i bybilledet i Aarhus, når vi kaster os ud i at frigøre opera-genren fra de store institutioner og deres scener. I byrummet vil kunstformen indgå i en flydende og foranderlig kontekst, der kræver en mere demokratisk tilgang til operaen.

AGONY – EN SPISELIG OPERA
AGONY er et operafikseret digt, et delikat, eftertænksomt og grænseoverskridende værk af komponisten Line Tjørnhøj, hvor publikum inviteres på middag. Dramaturgien følger festmåltidet og dets rytme, og teksten er en allegori over det moderne menneskes eksistens i skyggen af truende ulykker. AGONY er en performance-opera med stemmer, der taler videnskabens, skønhedens, længslens og trøstens sprog. AGONY er et helt nyt operakoncept, hvor kokken og foodstylisten Michelle Appelros skaber et lækkert måltid, som hun serverer live. Vi præsenterer et nyskabende samarbejde om fremstilling af scenografiprodukter med et kompetenceudviklende projekt for kvinder i Jordan. Med dette samarbejde med Den Kongelige Botaniske Have i Jordan skaber vi et kulturelt møde i alle dele af operaoplevelsen.

Med
ARTISTIC DIRECTOR: LINE TJØRNHØJ

DATO
OMA - Operatic Mass Actions 19. – 21. maj
Agony - An Eating Opera 20. – 27. oktober

VENUE
Non-Space, Aarhus
Åbne Scene - Godsbanen, Aarhus

PUBLIKUM
Voksne