Om OFF TRACK

OFF TRACK blev skabt i efteråret 2014, da Aarhus 2017 så den energi, det engagement og det høje aktivitetsniveau, der var blandt græsrodsaktører, kunstnere og andre kreative mennesker i kulturmiljøet i Region Midtjylland. Græsrodsforeningerne kaster sig ud i eksperimenter og satser på at rykker grænser. De er opmærksomme på omverdenen og reagerer instinktivt på nye trends.

Med OFF TRACK har Aarhus 2017 bygget videre på dette potentiale for at støtte fremspirende kulturiværksættere, når de gentænker, nedbryder barrierer og gør opmærksom på sig selv. Aarhus 2017 har valgt otte erfarne aktører, der skal støtte, være mentorer for og hjælpe disse unge talenter med at udvikle sig. De otte aktører brænder for at arbejde fra bunden og opefter for at udvikle regionens kulturelle miljø.

Kort sagt er OFF TRACK et netværk, der bestræber sig på at åbne døre og skabe nye forbindelser, internt blandt de kreative græsrødder og eksternt til etablerede institutioner, det private erhvervsliv og den politiske scene. En pulje, som græsrødderne kan søge støtte fra til mikroprojekter, og et sted, hvor de kan søge støtte og rådgivning fra erfarne projektledere.

Kreative Iværksættere – FRONTLØBERNE 
Den erfarne kulturprojektleder og rådgiver Torben Vinter, leder hos Frontløberne, er ansvarlig for OFF TRACKs Kreative Iværksættere. Frontløberne er et center for kulturiværksættere, hvor unge projektmagere udvikler og gennemfører kulturprojekter og -events i Aarhus.

Kontakt: Torben Vinter, torben@frontloberne.dk

Musik, Lyd og Poesi – PROMUS
Med erfaring fra og en forkærlighed for udvikling af musikmiljøet i Aarhus har Jesper Mardahl det overordnede ansvar for musik, lyd og poesi som leder af Promus. Visionen bag Promus er at samle viden, innovation, netværk og græsrødsinitiativer i det aarhusianske musikmiljø under et tag. Målet er at styrke de forskellige skabere og forberede dem til musikindustriens store udfordringer.

Kontakt: Jesper Mardahl, jesper@promus.dk, +45 2021 2019

Gastronomi – SMAG
Den innovative kok og restauratør Jakob Vinkler er leder af fødevareinnovatorerne på Smag, en restaurant, der ligger i et gammelt hus med en eventyrlig have i Ebeltoft. Jakob Vinkler startede konceptet Mad og Smag i 2004. Holdet bag Smag er en farverig gruppe af kokke, tømrere, dansere, musikere, kunstnere og biodynamiske landmænd, der samles om at genopfinde gastronomi.

Kontakt: Jakob Vinkler, smag@smagmad.dk, +45 3514 1114

Sport og Streetkultur – DGI
Som projektleder med stor hang til alternative sportsmiljøer arrangerer Nicolaj Ruby gadeidræt på vegne af DGI Underground, der er en del af DGI-organisationen. Formålet med DGI Underground er at bringe sport ud til folk og fremme deltagelse ved at støtte og opbygge gadeidrætskulturen og anerkende de stærke lokale initiativer samt det personlige engagement, der understøtter leg og sport på gadeniveau.

Kontakt: Nicolaj Ruby, nicolaj.ruby@dgi.dk, +45 4012 7755

Arkitektur og Byrum – INSTITUT FOR (X) / BUREAU DETOURS 
Den kreative iværksætter og designer Ari Marteinsson har ansvar for Arkitektur og Byrum klyngen under Institut for (X) / Bureau Detours, en kultur-, erhvervs- og uddannelsesplatform, der drives som en uafhængig, almennyttig kulturforening på baggrund af borgerinitiativer med det formål at skabe en dynamisk organisation samt et laboratorium for byeksperimenter, hvor initiativer udvikler sig organisk, når der eksperimenteres med strukturer og rum.

Kontakt:
Mads Peter Laursen, laursen.inc@gmail.com, +45 3023 4729
Ari Marteinsson, a@lodret.com

Film/Animation/Cross Media – THE ANIMATION WORKSHOP
Jan Ulrik Saksø Juhl er leder af film/animation/cross media ved det kreative animationscenter, The Animation Workshop / Visuel HF. The Animation Workshop er et internationalt videns- og udviklingscenter for animation og relaterede fag og erhverv. The Animation Workshop – en del af VIA University College – defineres altid af talentet blandt de personer, der studerer og arbejder inden for centrets mure. Talent og håndværk er det ubetingede fokus.

Kontakt: Jan Ulrik Saksø Juhl,
jusj@via.dk, +45 8755 4948
 
Scenekunst, Teater og Dans – PERFORMING ARTS PLATFORM
Kasper Egelund, der er leder af Performing Arts Platform i Aarhus, brænder for udviklingen af scenekunstmiljøet, og han er også leder af scenekunst i forbindelse med OFF TRACK. Denne platform samler og forbinder scenekunstaktører i og omkring Aarhus og støtter lokale initiativer ved at dele ressourcer, færdigheder og viden. Platformen fokuserer på nye og nytænkende samarbejder, både inden for scenekunstens verden og i forbindelse med deres kulturelle miljøer.

Kontakt:
Ane Kirk Uhrenholt, ane@theplatform.dk, +45 4076 9858
Kasper Egelund, kasper@theplatform.dk, +45 4034 4008
 
Visual Arts/Street Art – CULTURE WORKS 
Den kreative iværksætter Adrian Fey har ansvaret for kulturelle multiplatformsværker. Culture Works er baseret på tanken om og behovet for at udfordre og udvikle samtidskunst. Culture Works blev grundlagt af fire kreative iværksættere, der ville sætte skub i den kulturelle scene i Aarhus. Siden da har de skabt en række projekter, events og koncepter i samarbejde med mange forskellige aktører i Aarhus.

Kontakt:
Adrian Fey, adrian@cultureworks.dk, +45 2751 5498
Kate Mackay, kate@cultureworks.dk, +45 2396 3351

AARHUS 2017
Sif Rauff, sif.rauff@aarhus2017.dk, +45 6072 1382