Røde Orm

MEGA EVENT
Præsenteret af Det Kongelige Teater, Moesgaard Museum og Aarhus 2017


RØDE ORM er resultatet af et enestående samarbejde mellem Det Kongelige Teater, Moesgaard Museum og Aarhus 2017. Røde Orm – en imponerende udendørsforestilling med en medrivende fortælling fra vikingetiden. Forestillingen opføres på og omkring Moesgaard Museums fantastiske, græsbeklædte tag af et stort ensemble fra Det Kongelige Teater. 

Røde Orm er baseret på den svenske forfatter Frans G. Bengtssons klassiske roman, der er bearbejdet af Henrik Szklanys og instrueret af Frede Gulbrandsen. I denne eventyrlige og heroiske fortælling kan publikum følge den unge vikingehøvding Orm, der trækkes ind i religiøse og verdslige magtkampe. Det lykkes ham både at blive en af Harald Blåtands mest trofaste støtter og Svend Tveskægs værste fjende. 

I virvaret af magtkampe og lynende sværd bliver den tapre Orm tvunget til at sætte livet på spil for sin brændende kærlighed til prinsessen. Orm er både en klog og slagfærdig høvding og en stærk kriger, der ikke går af vejen for et godt slagsmål. Dette vikingeheltedigt er historien om en mand, der kæmper, smadrer, drikker og ler højlydt, om lumske magtkampe og ubrydeligt sammenhold fyldt med humoristisk mandehørm, der måske vil minde publikum om dramaer som Ringenes Herre og Game of Thrones.

Støttet af Købmand Herman Sallings Fond, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, 15. Juni Fonden og Konsul George Jorck og hustru Emma Jorck's Fond.

Røde Orm
Instruktør: Frede Gulbrandsen
Dramatiker: Henrik Szklany
Forfatter: Frans G. Bengtsson
Scenografi: Eilev Skinnarmo
Medvirkende: Andreas Jebro, Joen Højerslev, Lars Simonsen, Allan Helge Jensen, Michael Brostrup, Rasmus Hammerich, Jens Andersen, Rasmus Botoft, Lars Lohmann, Lise Koefoed, Martin Hestbæk, Steffen Eriksen, Søren Poppel, Jakob Hannibal og Christine Gjerulff

DATO
24. maj - 1. juli

VENUE
Moesgaard Museum, Aarhus

PUBLIKUM
Alle