Origins2017

VERDENSPREMIERE
Commissioned og præsenteret af Aarhus Symfoniorkester, Århus Sinfonietta, Aarhus Sommeropera, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus 2017


Hvordan blev universet skabt, og hvordan slutter det? Hvordan begyndte livet, og hvordan udvikledes det? Hvordan kan vi erobre rummet, og vil vi finde liv derude, når det lykkes? Hvordan reagerer vi på videnskabelige opdagelser, der rokker ved vores verdenssyn? Disse spørgsmål er omdrejningspunkterne i de fire storslåede og inspirerende værker, der udgør Origins2017. Origins2017 demonstrerer den moderne klassiske musiks evne til at formidle den følelsesmæssige dybde i vores stræben efter at opklare livets mysterier. Origins2017 indbyder publikum til at opleve den videnskabelige rejses intensitet, at opdage og at forstå skabelsen og udviklingen i vores kosmos. Ved at blande musik, fortællekunst og visualisering slippes videnskabens suveræne kraft løs og forstærkes i al sin skønhed.

Origins2017 består af fire helt nye værker skrevet af den danske komponist Niels Marthinsen, inspireret af astrofysik og evolutionsbiologi. Big band-symfonien Solar Walk hylder solsystemet og erobringen af rummet. A Universe from Nothing er en korsymfoni, der vækker universets begyndelse og afslutning til live. EVOLUTION! er et oratorium om livets begyndelse og udvikling, mens operaen DARWIN handler om dilemmaet mellem videnskab, etik og kærlighed, som den berømte evolutionsforsker oplevede det i sit eget liv. Origins2017-ensemblerne er: Aarhus Sommeropera, Aarhus Symfoniorkester, Aarhus Jazz Orchestra, Århus Sinfonietta og Vokalensemblet GAIA.

UNIVERSE FROM NOTHING
DATO
5., 7., 29. og 30. april

VENUE
Aarhus og Copenhagen

PUBLIKUM
Alle

DARWIN
DATO
29. august – 8. september

VENUE
Helsingør Theater, Den Gamle By, Aarhus

PUBLIKUM
Alle

EVOLUTION!
DATO
28. – 29. september

VENUE
Musikhuset Aarhus

PUBLIKUM
Alle

SOLAR WALK
DATE
27. oktober – 4. november

VENUE
Viborg, Aarhus og Copenhagen

PUBLIKUM
Alle