Fur

Fur

Præsenteret af Region Midtjylland og Aarhus 2017
Præsenteret af Emma Sullivan og Line Caught Films

I Nordjylland, midt i Limfjorden, ligger der en lille ø – Fur. Gravhøje fra bronzealderen og vikingetiden bryder ellers uberørte landskaber, og klinter med rige forekomster af fossiler efterlader spor af liv, der er 55 millioner år gamle. Beboerne på Fur er lige så usædvanlige som deres omgivelser. John, der er blind, viser rundt på øen, som han kender fra hukommelsen og ved berøring. Han er en ægte furbo, mens flertallet her er tilflyttere, der har valgt at forlade det hektiske liv i byerne for at skabe deres helt egen version af et moderne skandinavisk liv midt i noget af Danmarks skønneste natur. For mange er dette det virkelige Danmark. Fur er et stedsbillede. Velkommen til Fur.

Aarhus 2017 og Region Midt præsenterer THE BIG LITTLE FILM FESTIVAL, en weekend med film fra talentfulde international og lokale filmskabere, som viser storytelling, dokumentarer, animation, kommerciel kommunikation og eksperimentering. Festivalen har et rullende program med korte formater som fortæller unikke historier om steder, på satirisk vis kigger nærmere på den danske DNA, demonstrerer forskellighedens æstetik og fremgangsmåde.

Line Caught Films og instruktøren Emma Sullivan bevæger sig ud over det vante og stereotype for at udforske og fortælle overraskende historier om, hvad det betyder at være skandinav i en europæisk kontekst og omvendt.
Disse korte og mini Nordiske dokumentarer udgør et portræt af fællesskabet og en udforskning af europæiske fællesnævnere. Dokumentarerne fra Line Caught Films er Fuur, The Keeper of Small Things og More Fair Than the Sun. 

DATO
27. - 29. oktober

VENUE
'O' Space, Aarhus

PUBLIKUM
Alle