EUTOPIA 2017

FULDMÅNE EVENT
Præsenteret af Aarhus 2017 og Aarhus Kommune

Teater, debat, dans, nycirkus, musik og mad fra hele verden.

EUTOPIA INTERNATIONAL FESTIVAL er en multikulturel festival, der handler om mødet. Mødet med kunsten, mødet med hinanden, mødet med andre kulturer, mødet med det kendte, mødet med det fremmede, og vigtigst af alt mødet med sig selv gennem øjenåbnende oplevelser. Hvilket sted er mere naturligt at mødes om det end i Gellerup, hvor mere end 80 nationaliteter bor tæt sammen.

Under den fem dage lange festival bringer Eutopia 2017 kunstnere fra 23 forskellige lande til Gellerup. Man kan blandt andet opleve ”Hamlet Short”, der er instrueret af Christoffer Berdal med skuespillerne Thure Lindhardt og Chadi Abdul-Karim i en delt rolle som Hamlet. Forestillingen fortolker Shakespeares klassiker i private hjem i Gellerup. Derudover kan man opleve ikke mindre end ti Danmarkspremierer i løbet af festivalen, blandt andet Circo el Grito (Belgien) med forestillingen ”Johann Sebastian Circus”, den libanesiske koreograf Omar Rajeh og dansegruppen MaHa fra Teheran med forestillingen ”Zaafran” samt en trommeforestilling med den japanske taiko-trommeslager Ichitaro.

I dagtimerne er der mulighed for at komme med backstage, når en række kendte kunstnere og debattører mødes i samtaler om dem selv, deres kunst og livet i vores nye multikulturelle verden. Der vil være optrædener udenfor, i telte, på EUTOPIA Stage og i private hjem i Gellerup. Om aftenen uropførelser og Danmarkspremierer på store udenlandske forestillinger, og når mørket falder på, er det tid til fordybelse, eftertanke og et smil på læben.

DATO

26. - 30. juli

VENUE
Gellerup, Aarhus

PUBLIKUM
Alle