WE GOT MUSIC //stories

Præsenteret af Region Midtjylland og Aarhus 2017
Præsenteret af Wasabi Film

WE GOT MUSIC // STORIES er en serie musikdokumentarer, som skildrer personlige historier fra teenagedrømmene til den store succes. Vi følger flere ikoniske Aarhusmusikere – På Slaget 12 som for 30 år siden lavede en evergreen med hittet Hjem til Århus, bassisten Ida Nielsen, der i filmen netop har udlevet sin vildeste drøm, da hun var på turné med verdensstjernen Prince, og bandet Liss der har skrevet kontrakt med det store engelske pladeselskab XL og nu står foran sit internationale gennembrud. 

I interviews og reportage blandet med koncert- og arkivoptagelser, fortæller vi om århusianske musikdrømme fra tre årtier. Det bliver en tur ned af mindernes gade og et glædeligt gensyn med vigtige steder og begivenheder i kunstnernes liv. WE GOT MUSIC // STORIES er unikke historier om, hvor musikken kommer fra.

Ida Nielsen “Min største drøm var at spille med Prince” (10:30 min)
I 2010 ændredes århusianske Ida Nielsens liv sig for altid. Da verdensstjernen Prince var faldet over Idas MySpace-side, ville han gerne jamme! Herfra gik det meget hurtigt, og Bass-Ida skulle blive funkikonets primære bassist i alle sammenhænge, frem til hans død i 2016. Ida ser i dag tilbage på den største faglige oplevelse i hendes karriere. En tid som ikke blot formede hende som kunstner, men også som menneske.

PS 12 “Den skulle ikke have været med på pladen” (10:00 min)
I sommeren 1985 skrev Niels Kirkegård og Jens Folmer Jepsen det upåagtede giro 413-hit ”Hjem til Aarhus”. Kærlighedserklæringen til smilets by, som slet ikke var tiltænkt en plads på pladen, skulle ikke bare blive en landeplag, men også Europas bedste nationale hit i 1987. 30 år efter, ser På Slaget 12 tilbage på det megahit som slet ikke skulle være. Det hit som blev et symbol for både dem og Aarhus.

Liss “Til trods for opmærksomheden, er vi stadig bare os” (12:43 min)
I 2015 dukkede Liss op af Aarhus’ undergrund. Ud af ingenting strøg de fire teenagedrenge til tops, og da Pharrell Williams fik øje på gruppen, gik det rigtig stærkt. Med ros fra internationale musikmagasiner, var der ikke langt til Roskilde Festival eller USA. Alt dette, kun 2 år efter at øvelokalet lå på Søren Frichs Vej. Med egne hjemmevideoer og en tur ned ad Aarhus’ gader, reflekterer gruppen over deres kometkarriere.

De tre dokumentarer havde premiere i ‘O’ Space i Aarhus under THE BIG LITTLE FILM FESTIVAL d. 27.-30. oktober 2017.

Produceret af Wasabi Film

VENUE
'O' Space, Aarhus

PUBLIKUM
Alle

Aarhus 2017 og Region Midt præsenterer THE BIG LITTLE FILM FESTIVAL, en weekend med film fra talentfulde international og lokale filmskabere, som viser storytelling, dokumentarer, animation, kommerciel kommunikation og eksperimentering. Festivalen har et rullende program med korte formater som fortæller unikke historier om steder, på satirisk vis kigger nærmere på den danske DNA, demonstrerer forskellighedens æstetik og fremgangsmåde.