VIBORG ANIMATIONSFESTIVAL

En Aarhus 2017 Festival Event
Præsenteret af The Animation Workshop/VIA UC, Viborg Kommune og Region Midtjylland

Viborg Animationsfestival /(VAF) bringer en verden af fantasi og historiefortælling til live i samarbejde med nogle af verdens allerbedste animatorer. I løbet af en weekend hylder VAF animationsmediets muligheder og viser, hvordan animation ikke bare er underholdning, men et medie, der er velegnet til at formidle det, der ellers er svært at få sagt og vist. Festivalen præsenterer nye værker, kortfilm, dokumentarformater og animationsværktøjer. I 2017 fejrer festivalen desuden 150-året for de dansk/japanske diplomatiske forbindelser med temaet Kawaii & Epikku, hvor programmet består af:

• Filmfestival med fokus på japansk anime
• Et helt museum dedikeret til en udstilling af japansk manga og anime.
• Nippon Nordic - en 3-ugers workshop, hvor danske og japanske kunstnere i fællesskab udvikler koncepter til computerspil og tv-serier
• Manga symposium
• 360o Business Forum – topmøde mellem danske og japanske virksomheder indenfor anime og manga branchen

Viborg er hjemsted for den prisvindende The Animation Workshop/VIA University College, der er kendt som innovationscenter for alt, hvad der har med animation at gøre, herunder analoge og digitale platforme. Det er også her, Arsenalet har til huse; et sted for virksomheder, der flytter animationens grænser inden for underholdning og industri. Festivalen sætter spot på Viborg med udendørs fremvisninger og events.

Om More Creative
De kreative erhverv fokuserer meget på, hvordan der kan skabes, nytænkes og udvikles nye forretningsidéer og -metoder. I vores kulturår arbejder vi sammen med både store og små innovative virksomheder for at sikre, at vi fortsat kan være på forkant med udviklingen. Vi bygger på den symbiose, der er mellem kunstner og iværksætter, og baner vejen for, at de kan komme i kontakt med hinanden og arbejde sammen om at udvikle og opdage nye muligheder. I samarbejde med More Creative vil Aarhus 2017 stimulere miljøet for digitale kommunikatører, byinnovatører, modedesignere og produktskabere, så vi kan blive klogere og leve bedre i fremtiden. Aarhus 2017 handler om erhvervsvækst og den fælles velstand, der kommer ud af at opfylde forbrugernes behov både nu og i fremtiden.

More Creative ledes af Region Midtjylland i samarbejde med Aarhus 2017 med det formål at gøre Danmark til global aktør i den kreative økonomi. Vi tror på, at den kreative økonomi er fremtidens økonomi, fordi de kreative erhverv har løsningerne på morgendagens udfordringer. Dette initiativ udvikler og understøtter kreative erhvervsmiljøer og bygger bro til det bredere erhvervsliv i samarbejde med regionale vidensinstitutioner. More Creative støtter aktivt fire erhvervsklynger inden for arkitektur, design, mode og digitale, visuelle erhverv.

DATO

25. september – 1. oktober

VENUE
Forskellige steder, Viborg

PUBLIKUM
Alle