Original

Præsenteret af Klassefilm
Instrueret af Stig Guldberg

Original er en sørgmunter og livsbekræftende dokumentar om et venskab mellem tre voksne mænd – hver på deres måde outsidere. Filmen skildrer, hvad et broderskab mellem voksne mænd indeholder, og hvor både rigt, sjovt og rædsomt livet kan være, når man lever mod strømmen.

I fortællingen møder vi forfatteren og chefen for det hele, Lars Morell (59) og hans to venner, anarkisten Anders Gantriis (62) og kunstneren Jens Jørgen Boje (55). De er fælles om at være ude af sync med tiden og i det omgivende samfund – en gang imellem også med sig selv og hinanden. Instruktør Stig Guldberg har siden 2010 fulgt de tre og deres venskabs op- og nedture på tæt hold. Filmen er co-instrueret af Mads Kamp Thulstrup. 

Original er en anderledes Aarhus-film – en hyldest til venskabet, originalen og livet uden for mainstream 2017. Både hovedpersonerne og instruktøren bor i byen, og fortællingen udspiller sig her.

Aarhus 2017 og Region Midt præsenterer THE BIG LITTLE FILM FESTIVAL, en weekend med film fra talentfulde international og lokale filmskabere, som viser storytelling, dokumentarer, animation, kommerciel kommunikation og eksperimentering. Festivalen har et rullende program med korte formater som fortæller unikke historier om steder, på satirisk vis kigger nærmere på den danske DNA, demonstrerer forskellighedens æstetik og fremgangsmåde.

DATO
27. - 29. oktober

VENUE
'O' Space, Aarhus

PUBLIKUM
Alle