Mikhail Karikis: The Chalk Factory

VERDENSPREMIERE
Aarhus 2017 Commission og del af Coast to Coast
Præsenteret af Aarhus 2017


Den internationale kunstner Mikhail Karikis præsenterer Chalk Factory (Kridtfabrikken), der er baseret på et af de eneste eksempler i verden på en fabrik, hvor produktionen næsten udelukkende varetages af personer med fysiske, indlæringsmæssige- og psykiske handicap.

Anlægget, der ligger i Kawasaki, fremstiller skrivekridt til undervisnings- og kunstnerisk brug. Karikis' nye film fokuserer på mennesker og maskiners produktionskoreografi, materialers forvandling fra flydende til fast form og omvendt, og de konstante farveskift i arbejdsområdet, der er dækket af kridtstøv. I dette omskiftelige miljø opfinder arbejdere med handicap alternative metoder til at udføre komplicerede opgaver, ledsaget af mumlende enetaler, nynnen og maskinernes klang.

Karikis præsenterer også performances, foredrag og workshops. I samarbejde med lokale arkitektstuderende og Aarhusbaserede Lasse Mortensen og Brian Laurie fra Music Unites Europe vil udstillingsrummet skabe en åben dialog med publikum gennem en række events, der ledes af grupper/trupper af mennesker med nedsatte funktionsevner fra Aarhus og omegn.

Støttet af Det Obelske Familiefond, 15. Juni Fonden og Købmand Herman Sallings Fond

DATO
9. september - 5. oktober

VENUE
'O' Space, Aarhus

PUBLIKUM
Alle