Dissidenterne

Præsenteret af Region Midtjylland og Aarhus 2017
Produceret af Munch Brand Consultancy
Instrueret af Jeppe Rønde


Hvorfor skal man være dissident i Europa i dag? Hvordan ser fremtidens Europa ud? Vil flygtningekrisen, borgerkrigene og den økonomiske ulighed betyde afslutningen på drømmen om Den Europæiske Union? Det er nogle af de spørgsmål, man forsøger at besvare i det banebrydende filmprojekt Dissidenterne under ledelse af instruktør Jeppe Rønde. Kortfilm fra forskellige EU-lande viser portrætter af folk, der er parat til at gå på tværs af deres regeringers politik.

Hver dissident portrætteres af en filminstruktør fra sit hjemland. På baggrund af Ventotene-manifestet, der udtrykte drømmen om et forenet Europa, reflekterer hver af dem over sin vision for et samlet Europa og giver sin fortolkning af manifestets relevans i vor tid.

Aarhus 2017 og Region Midt præsenterer THE BIG LITTLE FILM FESTIVAL, en weekend med film fra talentfulde international og lokale filmskabere, som viser storytelling, dokumentarer, animation, kommerciel kommunikation og eksperimentering. Festivalen har et rullende program med korte formater som fortæller unikke historier om steder, på satirisk vis kigger nærmere på den danske DNA, demonstrerer forskellighedens æstetik og fremgangsmåde.

DATO
27. - 29. oktober

VENUE
'O' Space, Aarhus

PUBLIKUM
Alle