ANERSAAQ - spirit of place

Præsenteret af TURA YA MOYA

Oliemøllernes Siloer på Sydhavnen er scene for en medieinstallation og live koncert, når den dansk / tysk / grønlandske kunstnergruppe Tura Ya Moya forsker i ”stedets ånd” Aarhus i lyset af vores nordiske og grønlandske rødder og historie. Den kunstneriske ekspedition der har rejst i en 20 fods container i Norden og Kalaallit Nunaat (Grønland) mellem 2015-17 medbringer materiale til den spektakulære lyd og lys installation med projektioner på de historiske siloer.

Tura Ya Moya der har specialiseret sig i stedspecifikke delvis analoge medieinstallationer i Europa og Kalaallit Nunaat (Grønland) har med støtte fra Nordisk Kulturkontakt forvandlet en 20-fods transportcontainer til et kunstlaboratorium, hvorfra projiceres billeder og lyd i det offentlige rum.

Opdelt i 12 kapitler har ANERSAAQ kunstcontaineren besøgt mere en 10 bygder og byer i de nordiske lande inklusive jordens nordligst beboede sted Qaanaaq. Overalt har lokale børn samt internationale og lokale kunstnere været inviteret til at deltage i projektet med kunst, musik og tegninger. 

I april besøgte projektet Aarhus venskabsby Qaqortoq. I Aarhus har unge fra Holme skole medvirket. 

Resultatet er en 20 min. loop i 11 kapitler og en containerudstilling
Velkommen til en storslået rejse i the remote north i lyd og lys på havnen:
fra bygd til by / fra kunstner til borger / fra nordisk og grønlandsk historie til nutidskunst og musik

FEATURING
MUSIK: Silbat Kuitse (GL), Udo Erdenreich (D), Karen Thastum (DK), Jens Balder (DK) og gæster.
ART: Anders Sunna (S), Harald Bodøgaard (N), Jeanette Land Schou (DK/S), Julia Pars (GL), Maria Gradin (N), Karen Thastum (DK) Mia Lindehann (GL), Kristin Reynisdottir (IS) & kunst af unge mennesker i: Bodø, Finnsnes, Eyrarbakki, Selfoss, Hverargardi, Reykjavik, Kulusuk, Kuummiut, Tasiilaq, Nuuk, Qeqertarsuatsiatt, Arsuk, Pamiut, Qaanaaq, Qaqortoq og Holme skole Aarhus.

DATO
31. August – 27. oktober 

VENUE
Sydhavnen

PUBLIKUM
Alle