Arkitektureksperimentariet

Præsenteret af Børnekulturhuset i Aarhus

Med Arkitektureksperimentariet sætter Børnekulturhuset i Aarhus i 2017 fokus på børn og unges kreativitet, medborgerskab og demokratiske dannelse med Det Mobile Arkitekturværksted. Arkitekturværkstedet består af en blanding af udstilling og workshops, hvor arkitektur og det byggede miljø formidles til store og små. Sammen med arkitekt Maria Andersen og andre fagfolk lærer børn og unge at bruge værktøj og at arbejde med forskellige typer af materialer og konstruktionsteknikker. 

Børnene vil blive introduceret til grundbegreber inden for arkitekturen gennem selv at gruble, røre og gøre. Vores ambition er at skabe et anderledes rum for læring, hvor børn og unge i lille format selv kan erfare og afprøve, hvordan arkitektur bliver til, og hvilken betydning den har for deres nære omgivelser. 

Det Mobile Arkitekturværksted gæster i løbet af 2017 Skive, Herning, Horsens, Aarhus, Skanderborg og Silkeborg med aktiviteter styret af professionelle fagfolk og studerende fra håndværkeruddannelserne. Resultatet er blandt andet små bygningskonstruktioner, som udstilles under Byggefestivallen der afholdes på Godsbanearealet i Aarhus i august 2017. 

Børnehaver, skoler, ungdomsuddannelser samt børnefamilier og andre byggelystne kan deltage. 

DATO
Fra nu – September

VENUE
Skive, Herning, Horsens, Aarhus, Skanderborg og Silkeborg

PUBLIKUM
Alle