Thomas Hirschhorn

Præsenteret af Kunsthal Aarhus

Den schweiziske kunstner Thomas Hirschhorn er internationalt anerkendt for sine installationer, collager og sociale happenings i det offentlige rum. Hirschhorn er optaget af politik og kultur, og der er altid et stærkt politisk budskab indlejret i hans værker.

Han bruger almindelige materialer som pap, folie, gaffatape, genbrugsdåser og plastfolie. I Kunsthal Aarhus præsenterer Hirschhorn en ny serie af pixelcollager. I disse værker integrerer kunstneren det voksende fænomen med ansigtsløshed i billeder, som de ses i medierne. Pixelering anvendes i stigende grad i aviser og ugeblade til at skjule folks identitet og seksualitet, og som en form for censur. Og nogle gange til at skjule rædslen ved medtagne og ødelagte legemer, der er en konsekvens af krig og terror.

Hirschhorn tager disse billeder og forstørrer dem til plakatreklameformat. I mange af dem står det rædselsfulde udækket tilbage, mens kun dele af collagen med modebilleder er pixeleret. Hirschhorn bruger pixels som et instrument til at kæde det ubeskrivelige sammen med en abstrakt version af nutidige realiteter og forbinde det skjulte med det kendte.

DATO
20. Januar - 19. marts 

VENUE
Kunsthal Aarhus

PUBLIKUM
Voksne