Om Socle du Monde 2017

EKSKLUSIVT FOR HEART
Præsenteret af HEART Herning Museum of Contemporary Art

Piero Manzoni lod jordens sokkel smede i 1961, da han besøgte Herning for anden gang og gjorde således hele verden til sit kunstværk. Med et stjernespækket hold af internationalt anerkendte kunstnere og kuratorer udfordrer biennalen i 2017 Manzonis grænsesøgende kunstneriske univers med både en nutidig og historisk vinkel. Manzonis kunst, der kredser om temaer som identitet, ånd, krop, rum og tid, er det udgangspunkt, som binder hele biennalen sammen.

Socle du Monde Biennalen 2017 udfolder sig i et møde mellem op mod 60 kunstnere, der på kryds og tværs udfordrer og diskuterer, hvad der er kunst – i Manzonis ånd. Biennalen er inddelt i 7 kapitler, der hver er tilrettelagt af et medlem af det internationale kuratorteam bag biennalen. Med fokus på Piero Manzoni og Socle du Monde skabes en fortælling, som binder enkeltstående udstillingskoncepter sammen til et komplekst spil mellem historien og nutiden.

Socle du Monde Biennale 2017 bliver til under ledelse af Mattijs Visser, direktør for ZERO foundation, med kuratorerne Olivier Varenne, Jean-Hubert Martin, Daniel Birnbaum and Maria Finders . Holdet assisteres af Holger Reenberg, direktør for HEART og stiftende direktør af  Socle du Monde Biennalen, direktør for Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Lotte Korshøj samt overinspektør for HEART Michael Bank Christoffersen.

Socle du Monde Biennalen blev stiftet i 2002 og er Danmarks ældste biennale for samtidskunst.

For yderligere info, kontakt:
Thilde Nyborg Nielsen, Kurator på HEART
Mail: tnn@heartmus.dk
www.socledumonde.org

DATO
22. april – 27. august

VENUE
HEART Herning Museum of Contemporary Art

PUBLIKUM
Alle