Aarhus Hjerte

Præsenteret af Jørn Rønnau

Aarhus Hjerte er et udstillingsprojekt og en facebookside, som inviterer byens borgere til at bidrage med fotos af hjerter og fortællinger om kærlighed og kærlighedsrelationer.

Billedkunstner Jørn Rønnau har gennem hele sit professionelle liv brugt hjertet som kunstnerisk form, dels fordi det er så symboltungt i både i fin- og folkekulturen og dels fordi vi alle har et hjerte, som bærer på kærlighedshistorier af forskellig karakter.

Kunstneren har sit atelier i Marselisborg Skov, og der har han gennem tiden lavet en række fabulerende og folkekære skulpturer udskåret med motorsav i gamle udgående træer.

Det værk, som har høstet mest omtale er Hjertetræet, som indtil år 2000 stod ved søbredden i Havreballeskoven vest for Tivoli Friheden. Med motorsaven forvandlede kunstneren det gamle bøgetræ således at træstammen fremstod som en søjle af hjerter. I en periode på godt ti år tiltrak Hjertetræet sværmede kærestepar på vej rundt om søen og utallige af dem skrev og skar deres initialer i et af træets mange hjerter.

Jørn Rønnaus bidrag til Kulturhovedstadsåret er et projekt, som via interaktivitet sætter fokus på mange forskellige hjertehistorier og dermed fungerer som en form for kollektiv gentænkning af hvad kærlighed er – ideen er at projektet tilbyder os et udvidet blik på kærlighed og at det derved bidrager til en større forståelse for kærlighedens mange ansigter.

Via en facebookside ’Aarhus Hjerte’ opfordrer han hele byen til at lede efter hjerter og fortælle nye og gamle hjertehistorier på sidens væg. Desuden laver han sammen med forfatter Luis Jensen en udstilling 'Aarhus Hjerte: Gentænk Kærligheden' i Skt. Lukas Kunstforening: d. 2. marts - 28 maj samt en soloudstilling i Ovartaci Museet: 'Aarhus Hjerte: HjerteRum' d. 2 september – 12 november.