Besøg Skive

Med 190 km kyststrækning og små perler som Fur og halvøen Lundø er Skiveegnen et helt unikt sted for naturelskere. Samtidig rummer egnen en lang række oplevelser for kunst- og kultur interesserede og ikke mindst for de madglade.

Naturen
Limfjorden har stor betydning for området og indbyder til aktive oplevelser som gåture på stranden, en fisketur eller en tur med kano eller kajak langs kysten på det rolige vand. Fjorden er også et godt sted til windsurfing eller dykning. I Glyngøre er der enestående dykkermuligheder i Salling Dykkerpark med skibs- og kampvognsvrag, kompas- og forhindringsbaner, stenrev, tømmerflåde og en grotte.

I 2010 blev Fur kåret til Danmarks skønneste ø. Det er naturligvis ikke tilfældigt, for Fur er et fuldstændig enestående sted. Her får man et indblik i Danmarks fortid i de tydelige lag af moler og aske, og man kan lede efter forsteninger på stranden eller i molergravene hvor der hver sommer afholdes fossiljagter for øens gæster. Naturen på Fur er ikke kun interessant i dansk sammenhæng - den har internationalt format. Det afspejler sig bl.a. i, at Kulturarvsstyrelsen har sat molerlandskaberne på Fur på listen over danske lokaliteter, der kandiderer til at blive optaget på UNESCOs Natur Verdensarvliste.

Kulturlivet blomstrer
Spøttrup Middelalder Borg, der er Danmarks bedst bevarede middelalderborg danner hvert år rammen om forskellige aktiviteter med middelalderen som gennemgående tema. I uge 30 afholdes det store middelaldermarked Bispens Marked, i 2016 med EM i Ridderdyst. Egnen er også kendt for de mange flotte herregårde – i 2016 inviterer de inden for d. 12. juni når der afholdes Herregårdenes Dag. Området huser også mange små kunsthåndværkere, billedkunstnere og gallerier, som gladelig inviterer indenfor. På www.visitskive.dk kan du hente folderen ”Mad & Kunstoplevelser”, hvor flere af egnens små kunstoplevelser kan findes.

Øl, æbler og skaldyr
Skiveegnen er kendt for sine små microbryggerier, det økologiske mejeri i Thise og Limfjordens lækre skaldyr. På Fur inviteres der til Muslingedagen hvert år i maj måned, i Rødding Æblets By er efterårsferien lig med æblefestival og i Glyngøre holder byen Sildefestival hvert år i august. I Spøttrup kan du blive anpartsejer i din helt egen stud der afgræsser engene ved Spøttrup Middelalderborg i løbet af sommeren og slagtes i efteråret. Limfjorden er også lig med Limfjordsøsters som fiskes fra havnen i Glyngøre.

Skive Kommune er del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Gå på opdagelse på VisitSkives hjemmeside og planlæg dit besøg.