Besøg Odder

Hvad enten det er for at dase på stranden en solskinsdag, meditere med en fiskestang i hånden eller vandre med vinden i ryggen er OdderKysten et oplagt mål.

Det bolchestribede livreddertårn rejser sig ved Saksild Strand, der tidligere er kåret som en af østkystens mest børnevenlige strande. Langs kysten ligger små charmerende byer med hyggelige spisesteder, lystbådehavne og færgeafgange til øerne Tunø og Samsø.

Men mest af alt er der lange uspolerede kyststrækninger, bølgende landbrugsmarker, stilhed og ro.

Tidslommen Alrø
Man mærker det, når man kører over dæmningen; den eneste vej til øen. Her har man frit udsyn over fjorden, der breder sig til begge sider, og markerne der spreder sig ud i landskabet. Vejen bugter sig i det flade landskab forbi bindingsværkshuse med vandet som nærmeste nabo. I det fjerneste hjørne af øen – ja, man tror det er verdens ende – kan man gennem sommeren krydse fjorden til Snaptun med en lille cykelfærge. På Alrø ligger flere spisesteder, der bl.a. byder på traditionelle danske retter, og hvis du aldrig tidligere har spist i en grisestald, så har du nu chancen!

En lille ø i Kattegat
Har du endnu ikke oplevet den helt specielle ø-stemning, så er Tunø et godt sted at fonemme den. Når færgen er i havn er der travlhed. Der losses og lastes, nogle rejser, nye kommer til. Nyheder udveksles. Kort efter ånder alt fred og idyl.

En vandresti fører øen rundt. Den 7 km lange tur tager ca. 3 timer og fører gennem varieret natur med overdrev, skov, moser og strand. Øen har et rigt fugleliv og ofte kan man se sæler og marsvin fra stien.

Få skridt fra havnen ligger Tunø by med hyggeligt gadekær, tætliggende huse og dagligt liv. På øen ligger også en købmand, Danmarks mindste skole, et kirketårn, der også er fyrtårn og flere spisesteder.

Smag på Norsminde
Mellem fjord og hav ligger Norsminde, der emmer af maritim hygge. Her er lystbådehavn, gamle fiskerbåde, det lille fiskehus med de gode fiskefrikadeller og kroen med den lange historie, der går tilbage til 1693, men så sandelig også er med til at sætte nutidens gastronomiske dagsorden. Om sommeren er der galleri i kroens kælder, hvor lokale kunstnere og kunsthåndværkere stolte viser værker frem.

Odder Kommune er del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Gå på opdagelse på VisitOdders hjemmeside og planlæg dit besøg.