Besøg Lemvig

Et besøg i Lemvig Kommune er en rejse i natur, kultur og historie. Lemvig by er smuk. Det siger alle. Byen spiller på alle sanser. Her er bakker, sø, skov, fjord og udsigt. Byens attraktive havn er et trækplaster for de fleste. Og så er den som noget helt specielt ”klimasikret” med en internationalt rost mur, der holder vandet ude, når der er højvande. Det er trygt at være der, uanset vind og vejr.

I havnen er der lystbåde og fiskekuttere, en fiskehandler, butikker og en restaurant. Midt på havnen kan du gå op ad den fine gågade og shoppe i gamle traditionelle butiksbygninger eller moderne handelshuse. Er du lystsejler kan du gå til kaj i Lemvig Marina lidt nord på og tage cyklen langs vigen ind til byen – bare et par kilometer.

For unge er en ny form for skatepark knyttet sammen med et snakerun en spændende og krævende oplevelse. Parken fører ud i en basketbane med practice rails og ledges rundt om. Parken er en udfordring, og det kræver stor dygtighed at skate på grund af snakerunnet. Noget af en unik oplevelse, hvis du som skater er vant til traditionelle skateparker.

Thyborøn er i en klasse for sig på den jyske vestkyst hvad angår natur og kultur. Byen ligger på spidsen af tangen. Inden for få hundrede meter af byen er der en stor, hvid badestrand præcist der, hvor Vesterhavet og Limfjorden mødes. Høfde 59. Du finder også Jyllandsakvariet med fisk, Kystcenteret med kystoplevelser, lystbådehavn, Sea War Museet og en mindespark for omkomne marinesoldater. Er du interesseret i moderne fiskeri, går du hen til fiskehavnen og ser, hvad fiskerne får tiden til at gå med, når de er i havn.

En tur i området omkring Bovbjerg Fyr bør du også tage dig tid til. Her vrimler det med historier i landskabet omkring fyret og moræneknolden Bovbjerg. Forhistorien - stedets geologi - er en spændende historie om naturens stærke kræfter for mange tusind år siden.

Høfderne fortæller også historie. De markerer afslutningen på en tid, hvor et grådigt hav åd kraftigt af landet. Omtrent samtidig blev fyrvæsenet et vigtigt våben i kampen for at dæmme op for "Jernkystens" mange skibsforlis.

Egnens kirker og egnens mindesten fortæller historier, og historierne om kunstnerlivet på Bovbjerg i første halvdel af 1900-tallet er et kapitel for sig. De mange historier fortælles bl.a. i Bovbjerg Fyrs historiske værksted, Fyrforstand.

Er man på udkig efter en spændende kunstnerisk oplevelse, kan Museet for Religiøs Kunst anbefales. Her kan man opleve spændende udstillinger på en af Lemvigs smukkest beliggende grunde ved Limfjorden. Bag museet løfter sig de tæt bevoksede skrænter, der beskytter mod vestenvinden, og foran museet ligger fjorden med indsejlingen til Lemvig Havn.

Lemvig Kommune er del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Gå på opdagelse på VisitNordvestjyllands hjemmeside og planlæg dit besøg.