Besøg Horsens

Horsens er oplevelser og overraskelser. Også inden døre. Med museer fyldt med historier. Ældre og nye, stærke og rørende. Du kan dykke ned i det seneste århundredes landvindinger på Danmarks Industrimuseum. Fordybe dig i moderne kunst på Kunstmuseet. Opleve Horsens’ fødsel for godt 800 år siden på Horsens Museum. Eller foretage en enestående tidsrejse på FÆNGSLET.

Eller besøg Horsens Ny Teater, byens levende kulturhus, der er garant for kvalitetsoplevelser i intime og eksklusive rammer. Her præsenteres årligt mere end 200 arrangementer – alt lige fra klassiske koncerter over rock, jazz, stand-up til teaterforestillinger og shows.

Er man til udendørsaktiviteter, kan man følge den ca. 52 km. lange Naturstien fra Horsens til Silkeborg, hvor den gamle Bryrupbane fører dig igennem det smukke og bakkede Søhøjland. På denne del af stien kan hesten også røres, da den ene side af stien er en ridesti, mens den anden side er asfalteret for cyklisterne. Undervejs passerer man flere gamle stationsbygninger. 

Horsens Lystbådehavn ligger naturskønt i bunden af Horsens Fjord, tæt på Horsens midtby. Havnen og fjorden danner baggrund for et af byens mest charmerende grønne områder, med havnekiosk, restauranter og det store grønne område ved Strandpromenaden, hvorfra man kan nyde en picnic ved fjorden, eller se en cirkusforestilling om sommeren. Du kan også besøge den smukke ø Endelave, der ligger i Kattegat ud for Horsens Fjord.

Som gæster i Horsens har I mulighed for at benytte jer af City Bikes Horsens, der er et gratis tilbud til områdets gæster, hvor man mod forevisning af legitimation frit kan låne en cykel. Så tag cyklen og oplev Horsens smukke natur, de charmerende gader i centrum, og de mange oplevelser på din vej. 

Horsens Kommune er del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Gå på opdagelse på VISITHORSENS' hjemmeside og planlæg dit besøg.