Besøg Hedensted og Juelsminde

I Hedensted Kommune er der rig mulighed for at gå på opdagelse i vidunderlig smuk natur og dyrke aktiv ferie med dem, du holder af.

Hvis du er til sejlads og dejlige badestrande er Juelsminde et oplagt mål. Kåret som Årets havn i 2012 skaber lystbådehavnen og strandene omkring byen rammer for skønne oplevelser. Er du og din familie mere til kano- og kajaksejlads er der rige muligheder på den smukke Gudenåen, som slynger sig gennem den vestlige del af Hedensted Kommune.

Er du til kultur og historie, finder du flere spændende muligheder på områdets museer. Her kan du eksempelvis leve dig ind i fortiden på Glud og Hjortsvang museum eller opleve landbrugsmaskiner, dine forældre, bedsteforældre eller måske du selv har benyttet i tidens løb, på Ferguson Museet. På Uldum mølle kan du se, hvordan en rigtig mølle fungerer og endda købe økologisk mel, som er produceret på møllen.

Området byder blandt andet på to golfbaner i form af Juelsminde Golfklub, der ligger i fantastiske smukke naturomgivelser højt hævet over Juelsmindebugten og med en panoramaudsigt uden lige, samt Hedensted Golfklub, der er en flot 18-hullers bane i naturskønne omgivelser med vandløb, søer og skov. Golfklubben byder på en spændende korthulsbane (1800 m.) med 9 huller, der også er åben for Pay & Play-spillere.

En enestående smuk natur kan bl.a. opleves i Uldum Kær, som i dag er et Natura 2000. Her har tørvegravning under 1. og 2. verdenskrig skabt rige muligheder for plante-, fiske- og fugleliv og sidstnævnte kan bl.a. opleves fra de mange fugletårne i området. Området kan også opleves fra vandsiden, idet Gudenåen løber igennem og få km herfra starter kanosejladsen på Gudenåen.

Hedensted Kommune er del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Gå på opdagelse på VisitJuelsmindes hjemmeside og planlæg dit besøg.