PREMIUM BILER MED GRØNT AFTRYK

For 11. gang er BMW kåret som verdens mest bæredygtige bilmærke. Kåringen tilfalder BMW for at gå nye veje og prioritere bæredygtighed som strategi på alle forretningsområder, hvilket også mærkes hos BMW-forhandler Bayern Autogroup i Aarhus.

Dow Jones Sustainability Index (DJSI) er en årlig rangering af virksomheder i forskellige industrier, som har fokus på bæredygtighed i produktionen. BMW er i 2016 kåret som det mest bæredygtige bilmærke for tredje år i træk og er således førende inden for automobilindustrien.

BMW får kåringen for at prioritere bæredygtighed i virksomhedens praksis og produktion verden over. I begrundelsen fremhæves strategien Efficient Dynamics, som har til formål at reducere brændstofforbrug og dermed udledningen af CO2 fra bilerne. BMW-gruppens flåde af køretøjer har overordnet reduceret CO2-udledningen med 40 procent fra 1990 til 2016, med særlig stor effekt fra BMW Efficient Dynamics, som blev indført i 2007. Bæredygtige strategier og nye teknologiske løsninger udvikles løbende, men til stadighed med fokus på den køreglæde og dynamik, som kendetegner BMW.

Hos BMW-forhandler Bayern Autogroup i Aarhus oplever man, at kunderne både efterspørger bilernes miljøspecifikationer og forhandlerens miljømæssige tiltag, fortæller Filialdirektør Søren Vinderslev: ”Med det store fokus på bæredygtighed og med elbilen BMW i3, går BMW forrest i at fremme grønnere transport. Som forhandler er det nødvendigt at vi følger med den hurtige udvikling og sætter os ind i ny viden på området.” 

BMW har ydermere en filosofi, der baseres på at optimere ren produktion gennem produktionskæden. Bilmærket arbejder blandt andet med at reducere bilernes vægt og genbruge bilernes dele i stor udstrækning. I elbilen BMW i3 er polstringen produceret af 100 % genanvendte materialer, og bilen produceres CO2-neutralt i Leipzig med energi fra vindturbiner. 95 % af en BMW i3 genanvendes, og delene fra forskellige BMW-modeller indgår i produktionen af nye biler. Den fuldelektroniske model af BMW i3 er i 2017 kåret som vinderen af World Urban Car Award i New York som en optimal elektrisk bil til bykørsel.

Mere end køretøjer 
I kåringen som det mest bæredygtige bilmærke hædres BMW desuden som en attraktiv arbejdsplads. Virksomhedens fokus på oplæring og efteruddannelse samt fair medarbejderpraksis og involvering i menneskerettigheder betyder, at BMW også scorer højt på indsatser for social bæredygtighed. 

Bayern AutoGroup Aarhus åbnede en nybygget moderne bilforretning i 2014. Bygningen i Tilst ved Aarhus har 300 m2 solceller på taget, og bilforhandleren har siden taget flere nyskabende initiativer. Bayern Autogroup Aarhus har engageret sig som partner i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og har leveret to BMW i3-biler til Sekretariatet– et initiativ som måske ikke er oplagt for en forhandler af et verdenskendt tysk auto-brand. Men bæredygtighed er som værdi afgørende for BMW og Bayern Autogroup, fortæller Søren Vinderslev:”Vi er stolte partnere i Aarhus 2017 fordi de mange kulturelle oplevelser er vigtige for Aarhus og regionen, og fordi vores fælles værdier om bæredygtighed passer rigtigt godt sammen. Vi er meget engagerede i at udbrede budskabet om at det er vigtigt at tænke over hvordan vi alle kan leve mere bæredygtigt”.

Fakta:

// Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstads tre gennemgående værdier er demokrati, bæredygtighed og mangfoldighed. I en række artikler belyser vi til inspiration hvordan partnere i Aarhus 2017 arbejder med forskellige bæredygtige initiativer, både i forhold til miljømæssig og samfundsmæssig bæredygtighed.

// Den 10. september 2017 afholdes den 3. debat i rækken af Hypothetical-events med vært Clement Kjersgaard, denne gang med fokus på bæredygtighed. Her vil blandt andre tidligere EU-klimakommisær, Connie Hedegaard og seniorforsker ved DMI, Jens Hesselbjerg Christensen, debattere verdens fremtid og bæredygtig udvikling. Læs mere her.

// Læs BMW’s Sustainable Value Report for 2016 her. Læs mere om Bayern Autogroup Aarhus her.