Partnerskaber giver rum til deltagelse

Aarhus 2017 arbejder sammen med en række partnervirksomheder om at skabe rammerne for at løfte Aarhus 2017's frivilligprogram, Rethinkers. Programmet har fokus på at aktivere alle borgere til at bidrage til kulturhovedstadsårets mange events, og samtidig skabe et langsigtet engagement i kulturlivet.

Sportsmærket hummels rødder i dansk sport afspejles i virksomhedens fokus på at understøtte teamånd og projekter, hvor sport kan bidrage til positive forandringer i verden. hummel har leveret Rethinkernes karakteristiske orange jakker, som sikrer, at de frivillige er genkendelige og i vinterhalvåret har holdt sig varme til de mange events. Morten Vestberg, Senior Karma and Communication Specialist fra hummel udtaler: ”Det er vildt fedt, at tusindvis af frivillige spreder god karma rundt om i regionen ved de mange Aarhus 2017 aktiviteter - det skal de have en kæmpe tak for. Frivillighed og sport er vigtige dele af den danske kultur, som også ved disse events viser sin styrke ved at skabe sammenhold og forståelse blandt mennesker. Vi vil gerne opfordre alle borgere til at deltage i de mange aktiviteter der afholdes – da det er igennem sport og kultur vi kan forandre verden, og det er netop hvad Aarhus 2017 og hummel vil”.

Den aarhusianske kaffeproducent BKI er engageret i et samarbejde med Kofoeds Skole. Elever fra Kofoeds Skole sørger sammen med ReThinkerne for at servere kaffe til en række arrangementer gennem kulturhovedstadsåret. 50 pct. af indtægterne fra kaffesalget går direkte til Kofoeds Skole, og for BKI er samarbejdet meningsfuldt, fortæller Eventmanager Søren Griepentrog: ”Vi har dybe rødder i Aarhus, og i arbejdet med at være en ansvarlig virksomhed, er ét af benene at engagere os i lokalmiljøet. Vi er kaffeproducent og eksperter i at riste kaffe, så vi er ikke verdensmestre i at servere kaffen. Derfor var det en god indgangsvinkel at samarbejde med nogen, som måske ikke har en plads på arbejdsmarkedet i øjeblikket, men gerne vil have erfaring med at komme ud og yde en service, og komme i snak med folk. De frivillige er super positive, griber bolden og bidrager med noget. Det giver mening for os, at vi både kan rejse midler og aktivere de frivillige fra Kofoeds Skole”.

For souschef på Kofoeds Skole i Aarhus, Peter Bruun Hjorth, giver samarbejdet med BKI også mening: ”Skolen er her for at skabe rum til vækst og udvikling. Når vi arbejder sammen med BKI, er det fordi vi kan se, at det kan skabe dette rum på en anden måde, end det vi kan til daglig. Det ligner en situation fra arbejdsmarkedet, hvor du kan genopdage, at du har nogle kvalifikationer, du kan spille ind i samfundet. Det handler om at få vores elever til at prøve noget, der giver mening, samtidig med at de også får en fornemmelse af, at de bidrager til huset, får større kendskab til mulighederne for at være frivillig og får et netværk”.

Laila Brodie er en af de meget aktive frivillige på Kofoeds Skole og nu også i samarbejdet med BKI: ”Det er rigtigt hyggeligt, og man kan se det går til noget fornuftigt, og at man gør noget for at hjælpe andre. Man får andre kontakter, jeg tør måske nogen flere ting, og man får succeser, hvor man kan se, at der er andre døre, der kan åbne på længere sigt. Om man står i snevejr eller man står i solskin, det er fuldstændigt ligegyldigt” fortæller Laila.

Fakta:

// Kofoeds Skole er en skole for arbejdsledige og socialt udsatte. Gennem værkstedsarbejde, undervisning, rådgivning og socialt samvær får skolens elever hjælp til selvhjælp. Hver dag kommer mere end 600 elever på skolens afdelinger

// 3000 frivillige er engageret som ReThinkers, og gennem programmet Frivillighed for Alle søsættes også initiativer for at inkludere marginaliserede grupper i frivilligkorpset

// Aarhus 2017’s frivilligprogram er støttet af Tuborgfondet. Frivillighed for Alle er støttet af Poul Due Jensens Fond og TrygFonden