En platform for intelligente løsninger

Snart er Aarhus vært for den store, internationale arkitekturbiennale Rising Architecture Week, der finder sted d. 11. – 15. september. To af Aarhus 2017’s partnere, Kamstrup og VOLA, fortæller hvorfor de har valgt at engagere sig i arkitekturbiennalen.

Kamstrup A/S er en af verdens førende leverandører af intelligente løsninger til energi- og vandmåling. Kamstrup deltager på RISING under temaet Energi og forbrug. Her sætter Kamstrup fokus på globale klimaforandringers udfordringer ved at spørge: Hvordan kan vi designe fremtidens byrum og bygninger til at kunne aftage store mængder vand og perioder uden vand? Og hvordan kan vi bruge bygninger som batterier? Jesper Daugaard, Senior Vice President, Global Marketing fortæller: ”Vi deltager på RISING, fordi det giver os mulighed for at bidrage til udvikling af fremtidens byer med fokus på at udnytte energi og vand mest optimalt. Vi ser mange fordele ved at tænke digitale løsninger og anvende tilgængelige data til at gøre byen smartere og mere bæredygtig. Smart cities er et vigtigt fokuspunkt for Kamstrup i Danmark, og vi arbejder desuden internationalt med nye projekter i blandt andet Norge”. Kamstrup gentænkerligeledes deres formidling af bæredygtige løsninger,eksempelvis med Lego-modellen Smartville, som visualisererdet digitale vandnetværk. Modellen viser scenarier for, hvordan intelligente vandmålere og tryksensorer, som leverer data om forbrug og tryk, kan placeres i netværket. ”Smartville er en fantastisk måde at forklare de enkelte elementer i smart cities. Målerne kan eksempelvis opdage en lækage eller brud på et rør, og det kan spare både værkerne og forbrugerne for penge. På denne måde bidrager målerne til optimal udnyttelse af ressourcerne” fortæller Jesper Daugaard.


VOLA A/S designer og producerer klassiske armaturer i Horsens. For VOLA er danske og internationale arkitekter nogle af de vigtigste samarbejdspartnere. Hver måned året rundt har de grupper af internationale arkitekter på besøg på deres fabrik i Horsens og til konferencer i VOLA Academy. I den forbindelse indgår kulturelle indslag også i programmet, fortæller Birthe Tofting, Director of International Sales, Marketing & HR i VOLA: ”Ofte besøger vi Aarhus Rådhus, der jo ligesom de første VOLA armaturer er tegnet af Arne Jacobsen og selvfølgelig ARoS, der også er en VOLA reference, og byens mange andre kulturelle tilbud. Vi deltager med stor glæde i RISING Architecture Week, der giver vore besøgende arkitekter en ekstra faglig dimension. Allerede nu ved vi, at vi medbringer arkitekter og arkitekturjournalister fra England, Tyskland, Holland, Belgien, Østrig, Schweiz, Sverige, Australien og USA til RISING Architecture Week. Vi er sikre på, at de vil få en spændende faglig oplevelse, og vi glæder os til at vise dem, hvor meget Aarhus har at byde på. Vi er begyndt at briefe internationale journalister og bloggere, der viser stor interesse for selve programmet og for Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad”.

Læs mere om RISING Arcitechture Week her