Design i DNA’et

I midten af oktober indtager det spændende designevent New Danish Modern kunstgalleriet O'Space med en hyldest til dansk design. Partnere i Aarhus 2017 er med, når der bliver sat fokus på de kreative erhverv. 

Bruun Rasmussen Kunstauktioner A/S deltager på New Danish Modern som formidler af design og kunst. “For Bruun Rasmussen er det helt oplagt at deltage i New Danish Modern, da en stor del af vores forretning er funderet omkring skandinavisk design. Især igennem de seneste to årtier har vi lagt mange kræfter i formidlingen af såvel de kendte som de mere oversete møbelklassikere. Selvfølgelig lever vi af køb og salg, men vi sætter samtidig en stor ære i at præsentere historien om dansk møbeldesign på optimal vis – det er en del af Bruun Rasmussens DNA” udtaler Peter Beck, afdelingsleder i Aarhus. Virksomheden har siden 1948 vurderet og formidlet kunst, antikviteter og indbo. “Af gode grunde beskæftiger Bruun Rasmussen sig hovedsageligt med fortiden. At vores designdel i dag er så stærk hænger sammen med den høje kvalitet, der generelt ligger til grund for de danske snedkermestermøbler. Det er en fornøjelse at få lov til at vurdere en 50 år gammel stol af eksempelvis Finn Juhl, H.J. Wegner eller N.O. Møller og konstatere, at den kun er blevet smukkere med tiden. Kvaliteten sikrer genbrug på et højere plan, og der er noget særligt ved et møbel, der er blevet værdsat igennem generationer” fortæller Peter Beck. Samtidig vil Bruun Rasmussen også gerne understøtte fremtidens designtalenter: “Vi følger også de nye talenter. Det er jo deres produkter, vi kommer til at sælge om 10, 20 og 30 år”.

Bolias karakteristiske univers og designermøbler får også plads på New Danish Modern. Bolia indretter et loungemiljø og et sceneområde under eventen. CEO Lars Lyse vil desuden på en talk fortælle om, hvordan Bolia arbejder og tænker design- og kreativitetsbegrebet, og arbejder med kunst, kultur, musik og oplevelser. ”Bolia er born and raised i Aarhus. Der er et naturligt tilhørsforhold og en helt naturlig lyst til at være med til at sætte fokus på de kreative brancher i Aarhus 2017-regi. Bolia kan ganske enkelt ikke lade være med at engagere sig. Det er en helt grundlæggende del af brandets DNA at involvere sig i kulturinitiativer” fortæller Camilla Kallehauge Møller, Presseansvarlig for Bolia International A/S. Bolia samarbejder både med etablerede og upcoming designere fra hele verden, og har lanceret et design collab med det anerkendte danske fashionbrand Soulland, hvor omdrejningspunktet er krydsfeltet mellem design og mode. Bolia involverer sig også i andre kulturelle initiativer som HEIMA på Island, som er et tværfagligt Art Residency for såvel spirende som etablerede kunstnere. Studiet har til formål at inspirere til kreativ udfoldelse og kunstnerisk udforskning både lokalt, nationalt og internationalt. ”Det er en interessant måde at arbejde med skabelsen af design og kunst på, da formatet danner grobund for gensidig inspiration på tværs af kunstarter. Bolia ser generelt en stor værdi i at fusionere klassisk møbeldesign, det gode håndværk og skandinavisk kultur med andre kreative brancher som mode og kunst. Det skaber et kreativt rum, hvor design kan leve på nye måder” tilføjer Camilla Kallehauge Møller.

Fakta 

// Ved det store designevent, New Danish Modern, d. 12. - 21. oktober vil dansk design blive sat i et historisk perspektiv med særligt fokus på nutidigt og fremtidigt design. Læs mere om New Danish Modern her

// 18. oktober kl. 15-18 afholder Bruun Rasmussen Kunstauktioner vurderingsdag på New Danish Modern, hvor vurderingseksperter vil sætte pris på arkitekttegnede møbler, design, kunsthåndværk og moderne kunst.