Vind en bogudgivelse på Gyldendal

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 åbner 13. marts for den landsdækkende skrivekonkurrence ’500 Ord’ i tæt samarbejde med DR, Gyldendal og Aarhus Kommune. Børn og unge mellem 8-16 år over hele landet inviteres til at skrive en historie på maksimalt 500 ord over temaet ’rejse’.

Konkurrencens tema ’rejse’ må tolkes helt frit. DR, Gyldendal, Aarhus Kommune og Aarhus 2017 glæder sig til at læse fortællinger om alt fra rumrejser til cykelture – fra nære historier om indre forandring til samfundsrystende ydre kriser.

Bidragene deles op i to aldersgrupper: 8-12 årige og 13-16 årige. De to vindere får udgivet deres historier på Gyldendal med illustrationer af professionelle illustratorer. Skrivekonkurrencen er en del af et større fokus på børne- og ungelitteratur i 2017, som også markerer 50-året for en lille revolution i dansk børnelitteratur med udgivelsen af fem store moderne klassikere i 1967. Det hele kulminerer med Den Internationale Børnelitteraturfestival Aarhus 39, hvor vinderne offentliggøres og hyldes og de to vinderbøger udkommer.

Børn fra hele landet får del i kulturhovedstad
”Med skrivekonkurrencen ’500 ord’ vil vi gerne involvere børn over hele landet i kulturhovedstadsåret. Vi giver børn og unge et frirum til at slippe deres indre forfatter løs, og vi håber på at rigtig mange børn har lyst til at være med. Jeg forventer at se fantasifulde og legende historier om alle mulige og umulige former for rejser – og jeg glæder mig til at hylde vinderne,” siger Rebecca Matthews, administrerende direktør i Aarhus 2017.”

På Gyldendal har vi længe gerne ville eksperimentere med at udgive tekster skrevet af børn. Så da vi hørte, at Aarhus 2017 gik med planer om at udskrive en konkurrence, hvor børn skriver for børn, foreslog vi straks, at en del af præmien skulle være, at få sin tekst udgivet som en rigtig bog og med illustrationer af professionelle tegnere. Jeg er sindssygt spændt på at læse de bidrag, der kommer ind til konkurrencen, og jeg håber, der kommer mange, ” siger Elin Algreen-Petersen, Gyldendal.

Dennis Glintborg, DR, tilføjer: "I DR vil vi gerne dyrke kreativitet og medskabelse i børnehøjde. Vi synes, det er vigtigt, at børn får mulighed for at slippe fantasien løs, og det er vigtigt, at vi tager dem alvorligt, når de gør det. Børnenes kreativitet og fortælleglæde er i fokus her."

Alle kan være med
Børn og unge i aldersgruppen kan individuelt sende historier ind til konkurrencen via hjemmesiden www.dr.dk/500ord. I løbet af konkurrencen vil børn og unge finde inspiration og tips på Dr Ultras hjemmeside. En professionel jury bedømmer de mange bidrag, og de to vindere får deres bog redigeret, illustreret og udgivet på Gyldendals forlag. Juryen består af: Elin Algreen-Petersen chefredaktør Børn og Unge Gyldendal, Stine Sillesen redaktør på DR-Ultra, Mads Geertsen (Onkel Reje) og forfatteren Cecilie Eken. Sidste frist for indlevering af bidrag er 1. maj.

Aarhus 2017 samarbejder med Hay Festival, Wales, som også står bag idéen. ’500 ORD’ stammer fra den engelske konkurrence af samme navn ’500 WORDS’, som kører årligt på BBC.

Hent plakaten som pdf her