Vesterhavet synger med kulturhovedstaden

Vestkysten er mere end sommer, sol og windsurfing. En helt ny sang, ”Lebo Fall – the Summer house Song”, hylder Vestkystens lyde og det danske sommerhus.

Musikken er skabt af Anders Ruby og Rasmus Hamann fra musikbureauet Knowtheirname i Aarhus, og de har fundet den særlige, nordiske klang, som opstår når bølgebrus, natur og sommerhusidyl møder hinanden. Med en poetisk tekst udtrykker sangeren Anne Jensen de følelser og kreative tanker, der kan opstå i frirummet ved Vestkysten langt fra en hektisk dagligdag.  

“Lebo Fall – the Summer house Song fejrer sommerhuset og ferien med lyde, skabt af hav, vind og klitter. Den fanger stemningen fra Vestkysten, mens vi strækker os, mærker naturen og drømmer tiden væk. God ferie!,” siger Juliana Engberg, programdirektør i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Den nye sang er et produkt af kulturhovedstadsprojektet Gentænk Sommerhuset, som skal fremme kulturturismen på Vestkysten og skabe opmærksomhed om det kreative potentiale, et ophold ved havet kan byde på. Projektet er udviklet af Lemvig, Skive, Struer, Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Skabt i et sommerhus

Anders Ruby og Rasmus Hamann tog selv til Vestkysten uden for sommersæsonen og skabte i et sommerhus det nye, elektroniske track. Videoen og sangens mission er at vise Vestkysten fra mere end den klassiske sommer-postkort-vinkel, og er samtidig en opfordring til at nyde kyststrækningen og den smukke, rå, hårde, vilde og mystiske natur på alle tider af året.

’Lebo Fall handler om den følelse man får, når man sidder helt isoleret fra dagligdagen og bylivets stress og bare har frirum til at være kreativ. Vi har jagtet den lidt mystiske, men samtidig også meget skandinaviske stemning - både i lydbilledet og i den lette, elektroniske og organiske instrumentering,’’ siger Rasmus Hamann.

Medvirkende:

Producer og komponent: Anders Ruby & Rasmus Hamann
Sanger: Anne Jensen
Video: Skipper Ib
Dansere: Lina Wailzer & Annika Ernst