Tårnhøj deltagelse af aarhus-elever i skrivekonkurrencen 500 Ord

Hver anden historie er skrevet af en skoleelev fra Aarhus, når dommere i den landsdækkende skrivekonkurrencen 500 Ord i maj udvælger de bedste af 4.177 indsendte historier. Aarhus-eleverne har indsendt mere end 2.000 historier med temaet ”at rejse”.

”Det er helt fantastisk – skriveprocessen er jo en kreativ rejse i sig selv, og vi er super-glade for at konkurrencen har åbnet for skrivelyst og drømme hos så mange elever i vores skoler,” siger Sara Sprogøe Jønsson, konsulent i Pædagogisk Afdeling i Aarhus Kommune og lokal tovholder på Skrivekonkurrencen 500 Ord.

Konkurrencen afvikles af DR, Gyldendal og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 i samarbejde med Aarhus Kommune. 

DR Ultra har modtaget de mange historier fra de unge deltagere. Her siger Dennis Glintborg, DR-projektleder på 500 Ord:

”Vi har aldrig set så mange bidrag til en konkurrence i DR Ultras historie. Det har både været overvældende og imponerende at læse de mange kreative historier, og vi burde have nomineret 200 i stedet for 20, da niveauet har været markant højere, end vi er vant til ved den slags konkurrencer.”

Den 1. juni 2017 udvælger dommerne de 20 bedste historier i aldersgrupperne 8-12 og 13-16 år – og udpeger de to vindere af konkurrencen. Alle nominerede får en invitation til den internationale børnekulturfestival ”Aarhus 39”, der løber af stablen i oktober 2017. Samtidig udgiver Gyldendal de to vinderhistorier med illustrationer, og nogle af historierne animeres eller læses op på festivalen af kendte personer fra DR’s Ramasjang.

Baggrund
Den internationale børnelitteraturfestival ”Aarhus 39” arrangeres af Hay Festival og Aarhus 2017 i samarbejde med Aarhus Kommune, og finder sted på Dokk1 i dagene 26.-29. oktober 2017.