Succesfuldt lydkunst-projekt tiltrak rekordstort publikum

Succesfuldt lydkunst-projekt tiltrak rekordstort publikum på tværs af Region Midtjylland under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Det succesfulde lydkunst-projekt The Overheard har igennem 2017 inspireret borgere på tværs af hele Region Midtjylland til at lytte på nye måder til vores omgivelser. Gennem lydinstallationer, en hjemmeside, koncerter, offentlige foredrag og workshops har vi inviteret publikum til aktivt og sansende at forholde sig til forholdet mellem musik, lyd og støj og til at opøve lydhøre ører over for vores lydmiljø.

Se alle projekter og videoer:
https://vimeo.com/255354596
https://www.overheard.dk/the-overheard

Initieret af Morten Riis og Marie Højlund fra Aarhus Universitet præsenterede The Overheard en række kunstneriske projekter, heriblandt seks offentlige lydskulpturer placeret rundt i Region Midtjylland, en hjemmeside, der live transmitterede lyd fra lydskulpturer døgnet rundt, samt koncerter med bands, der i deres kompositioner inkorporerede den live streamede-lyd fra hjemmesiden.

The Overheard mødte fra først til sidst kæmpe interesse både fra borgerne i regionen, turister og lokale- og internationale-medier - alt fra de etablerede til SoMe og diverse blogs m.fl. The Overheard havde et estimeret besøgstal på over 50.000 fra ind- og udland.

For en komplet oversigt over presseomtale se dette link: https://www.overheard.dk/press/

Direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Rebecca Matthews, udtaler om projektet:
"The Overheard har været et fyrtårn af international kaliber i hele 2017 og har til fulde levet op til temaet om at gentænke. Ved at bruge Region Midtjylland som sin lydlige legeplads på en virkelig overraskende og innovativ måde har projektet nedbrudt barrierer mellem kunst, musik og dagligdags lytte-oplevelser. Derudover har projektet skabt nye forbindelser mellem industri, kulturinstitutioner og kunstnere fra ind- og udland.”

På baggrund af den store interesse både publikum og medierne viste for projektet, kom et fjerde spor til i løbet af 2017, som udfoldede sig igennem forskellige formidlingsaktiviteter såsom foredrag, workshops og seminarer. Disse formidlingsaktiviteter havde desuden som formål at skabe netværk og samarbejde på tværs af fagområder, der har lyd som centralt omdrejningspunkt.

Således lykkedes det at engagere virksomheder som Dynaudio, Brüel & Kjær, Årstiderne Arkitekter, MidtConsult og Smurfit Kappa for bare at nævne nogle få, i debatten omkring hvad lyd, støj og musik er og kan være - samt hvilke fremtidige tværfaglige perspektiver, der skal til for at udvikle og nuancere vores opfattelse af, hvordan lyd påvirker mennesker.

To af de seks lydinstallationer er desuden blevet til permanente skulpturer i henholdsvis Struer og Silkeborg og kan skrive sig ind i den eksklusive række af permanente lydskulpturer i Danmark.

Download pressemeddelelse.