ROCK THE REGION 2017: Seks bands klar til at skyde karrieren i gang

86 bands og solister fra hele regionen havde meldt sig, da ansøgningsfristen løb ud midt i januar. Nu er partnergruppen bag projektet klar med de seks udvalgte, som skal rocke regionen frem mod SPOT Festivalen 2017. Foran venter et intenst program, hvor musikerne skal i arbejdstøjet, inden de rammer spillestederne i seks byer i regionen.

ROCK THE REGION tog første tur i foråret 2016, hvor fem bands fik skærpet deres karriereplanlægning, kom på turné i regionen og fik en showcase på årets SPOT Festival. I 2017 er turnéen udvidet med en ekstra by, en ny partner, og ikke mindst, et nyt element: en Live Performance Workshop.

"Vi ser frem mod 2017-udgaven med stor spænding. Forløbet i 2016 fik stor opmærksomhed, hvilket har bevirket at projektet har haft vokseværk. En ny by, ny partner og et nyt indholdselement, betyder at årets seks udvalgte bands kan se frem til en skudklar affyringsrampe, som vi håber de udnytter til fulde," fortæller Jeppe Vind fra Horsens og partnergruppen.

Seks stærke bands med lokal opbakning
Igen i år byder ROCK THE REGION på et varieret line-up af musikalske genrer, så publikum kan glæde sig til en festlig koncertaften, når turnéen rammer deres by. Genrer som rap, hiphop, nordisk folk, rock og pop er alle repræsenterede, og alle byer på turnéen har et band med i programmet. Man kan dermed både se frem til hjemmebanefordel og nye oplevelser.

ROCK THE REGION 2017 præsenterer:

Rasmus Trinderup (Skive) – Ung popsmed med mange facetter

We Need Lilo (Herning) – Indie rock med store armbevægelser

King Kross (Horsens) – Dyb electro-rocket crooner

Ryan (Holstebro) – Nordic folk/pop af fineste skuffe

Facaden (Silkeborg) – Energisk rap-hiphopper med stærkt band

You Work For Me Now (Aarhus) – Begavet indiepop med stor stemme

"Årets line-up rummer artister, der kan gå hele vejen. Vi er derfor meget spændte på at kaste os over forløbet, og ikke mindst, komme ud på spillestederne rundt i regionen. Publikum kan forvente et skarpt koncertformat, med korte intense koncerter, så man kan få vagt appetitten på mere," fortæller Frank Høgsberg fra Holstebro og partnergruppen.

ROCK THE REGION sætter musikere, fællesskaber og branchen i fokus
Det er afgørende for en ambitiøs artist eller et band, at have et solidt fundament at sætte af fra. Derfor er et af formålene bag ROCK THE REGION, at bakke op om regionens musikalske fællesskaber og styrke samarbejdet mellem dem:

"Tanken bag projektet er, at slå bro mellem regionens byer og deres musikalske fællesskaber. Sammen står vi stærkere, så enkelt er det! Den styrke og de ressourcer vi sammen kan mønstre, kan vi bruge på at hjælpe spændende nye bands og artister til at udfolde deres potentiale," forklarer Ricco A. Jensen fra partnergruppen og Aarhus.

En af de væsentligste styrker ved projektet er, at det er forankret lokalt i de seks byer som udgør ROCK THE REGION 2017, samt i de professionelle musiknetværk omkring Promus, DMF og SPOT Festivalen i Aarhus. For artisterne betyder det, at de både møder den etablerede musikbranche, får ny viden og vejledning, og samtidig kommer ud og møder nye publikummer i hele regionen.

ROCK THE REGION tager på turné i april
I den kommende tid kan interesserede opleve bandpræsentationer, videoer, koncertopdateringer og i det hele taget følge projektet frem mod turnéen på facebooksiden: www.facebook.com/rocktheregiondk

Oplev Rock The Region Live i følgende byer:

27.04.2017: Skive / Drivhuset
28.04.2017: Herning / Scene 7
29.04.2017: Horsens / Det Gule Pakhus
03.05.2017: Holstebro / Den Sorte Boks
04.05.2017: Silkeborg / Rampelys
05.05.2017: Aarhus / Remisen / SPOT Festival 2017

Partnergruppen bag Rock The Region består af:
Kulisselageret/Musikstedet, Horsens
Musikforeningen KULT’en, Skive
Rytmisk Musik Holstebro
Rytmisk Musik Herning
Lydpotten/Muffis, Silkeborg
Musikforeningen MONO, Aarhus

I stærkt samarbejde med Promus, DMF, Spotfestival og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Projektet er endvidere støttet med indhold fra Promus, DMF og OFF Track 2017.

Yderligere info og kommentarer, kontakt Ricco A. Jensen, leder, MONO:

Tel: 86121444 / 29645251 og mono@mono.dk / www.mono.dk

Se mere på http://www.mono.dk/projekter/rock-the-region og www.facebook.com/rocktheregiondk