Pernille Rosendahl laver musik til Bier-dans

Sangerinden og sangskriveren Pernille Rosendahl skal lave musikken, når Susanne Biers film bliver forvandlet til en danseforestilling i Musikhuset.

I sidste uge kunne Musikhuset afsløre, at den svenske stjernekoreograf Marie Brolin-Tani og Black Box Dance Company skulle stå i spidsen for at gentænke den prisvindende film Elsker dig for evigt. Nu vælger Marie Brolin-Tani sin musikalske dansepartner. Det bliver sangerinden og sangskriveren Pernille Rosendahl, som skal levere den stemningsfulde musik til danseforestillingen, der næste år får verdenspremiere i Musikhuset i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

”Det bliver helt vildt spændende. Jeg oplevede Marie og hendes dygtige dansere til Kronprinseparrets prisuddeling, hvor jeg nærmest blev blæst bagover og var fuldstændig betaget af deres optræden. Jeg glæder mig virkelig meget til at arbejde sammen med dem og skabe musikalsk nerve og nærvær til forestillingen. Og så er jeg enormt beæret over, at vi får lov til at tage udgangspunkt i Susanne Biers hjerteskærende kærlighedshistorie,” siger Pernille Rosendahl.

Pernille Rosendahl, der tidligere har personificeret bandene Swan Lee og The Storm, udsendte i år sit første soloalbum Dark Bird. Det er blandt andet sange fra det nye album, der skal danne den musikalske klangbund til Elsker dig for evigt – The dance. Pernille Rosendahl opfører sangene live på scenen, når Marie Brolin-Tani og de dygtige unge dansere fra Black Box Dance Company indtager scenen i Rytmisk sal.

En del af Bier Trilogien
Elsker dig for evigt er en del af Musikhusets Bier Trilogi, hvor tre af Susanne Biers prisvindende mesterværker går fra lærred til scene. Peter Langdal og Betty Nansen Teatret forvandler den oscarnominerede film Efter Brylluppet til en musical. Kasper Holten gentænker sammen med Den Jyske Opera Brødre som en opera, og Elsker dig for evigt bliver til en danseforestilling i hænderne på Marie Brolin-Tani og Black Box Dance Company.