Oplev fremtidens talent, virtual reality og nye dokumentarfilm

Velkommen til en forlænget weekend for filmelskere 27.-30. oktober. THE BIG LITTLE FILM FESTIVAL viser lokale og internationale talenters bud på, hvad der rører sig indenfor de korte formater. Weekenden byder på premiere på 10 nye dokumentarfilm, skabt på bestilling af kulturhovedstaden. Festivalen er gratis. 

Tre film fortæller om aarhusianske stjerner på musikkens himmel, nemlig PS12, Bass Ida og Liss. De fem film med fællestitlen ”The Dissidents” handler om afvigere i Europa i dag. I tilknytning til dem kan man opleve instruktøren Jeppe Rønde i samtale med talskvinde for Romaerne,
Dijana Pavlovic, om hvor Europa er på vej hen. De sidste film handler om skønne, skæve eksistenser i Danmark som for eksempel kunsthistorikeren Lars Morell.

Festivalen foregår dels i Galleri 'O' Space, Mindet 6 på Aarhus Havn og dels i Øst for Paradis, hvor et særskilt program under navnet Super8000 byder på debatter og nonkommercielle, innovative kortfilm fra talentfulde unge europæiske filmskabere. Super8000 uddeler desuden tre Rethink Film Award 2017-priser.

”THE BIG LITTLE FILM FESTIVAL showcaser unge talenter i fuld fart på vej frem. Vi viser pudsige, sjove, gribende og krævende film fra internationale og lokale talenter”, siger Rebecca Matthews, administrerende direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

”Programmet byder på en række unikke historier om det danske DNA og vores tilgang til film. Kom og vær med til at fejre Midtjyllands store talentmasse med film, der får dig til at le, græde og tænke,” lover Juliana Engberg, programdirektør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

21 minutter i en anden krop
THE BIG LITTLE FILM FESTIVAL giver mulighed for at opleve virtual reality som nyt fortællemedie. Det er virtual reality-oplevelsen Hver Sin Stilhed, som har fået international anerkendelse på filmfestivaler i Cannes og Venedig. Her træder du i 21 minutter ind i kroppen på en af to søskende, der ligger koma. Hver Sin Stilhed er skabt af fem tidligere studerende fra filmuddannelsen VIA Film og Transmedia i Filmby Aarhus. Til denne oplevelse er det er nødvendigt at booke gratis billetter på forhånd i hold på to personer.

THE BIG LITTLE FILM FESTIVAL inviterer også publikum til at opleve bredden blandt de mange talenter på regionens filmskoler. Der er udvalgte film på programmet fra The Animation Workshop, Den Europæiske Filmhøjskole, Aarhus Filmværksted og VIA Film & Transmedia. Festivalen har et rigt debatprogram med blandt andet lederen af The European Independent Film Festival, Scott Hillier. Endelig er film som kulturmøde også på plakaten. Hør den palæstinensiske instruktør Elia Ghorbiah fortælle om Empowering Storytellers og om at være kvindelig palæstinensisk filmskaber. Kulturmødet spiller også en rolle, når Laura Vilsgaard fra Gellerup Film Værksted viser fem musikvideoer produceret i samarbejde med lokale unge på Rap Akademiet.

THE BIG LITTLE FILM FESTIVAL byder på premierer, filmvisninger og debatter om talentudvikling, film og fortælling fra fredag 27. oktober til og med mandag 30.oktober.

Se hele programmet

THE BIG LITTLE FILM FESTIVAL præsenteres af Region Midtjylland og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og Super8000 præsenteres af Super8, Aarhus Filmværksted og Filmtalent Danmark samt Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og Region Midtjylland.