Oplev en magisk undervandskoncert i Kattegatcentret

Den overnaturlige undervandskoncert AquaSonic, hvor musikerne bogstaveligt talt spiller og synger under vand, kan den 24. og 25. november opleves i Kattegatcentret.

Enestående. Underligt. Magisk. Uhyggeligt. Betagende. Overnaturligt. Undervandskoncerten AquaSonic, der spiller hele tre koncerter i Kattegatcentret den 24.-25. november, er en helt og aldeles anderledes musikoplevelse. Koncerten har da også ryddet forsider verden over og er blevet et viralt hit med over 25 millioner visninger på blandt andet Facebook.

”Vi er meget stolte over at kunne præsentere AquaSonic i den helt perfekte ramme i Kattegatcentret. At opleve de fem musikere med specialdesignede musikinstrumenter lade sig nedsynke i hver deres mandsstore akvarium og spille og synge under vand bliver en oplevelse helt ud over det sædvanlige,” fortæller afdelingsleder for udstilling og formidling i Kattegatcentret, Karsten Bjerrum Nielsen.

Det er det Aarhus-baserede Between Music, der står bag undervandskoncerten AquaSonic, og koncerterne i Kattegatcentret er støttet af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Between Music har samarbejdet med et internationalt hold af blandt andre dybhavsdykkere, forskere og ingeniører gennem mange år for at udvikle undervandskoncerten AquaSonic. Som noget helt ekstraordinært inkluderer koncerten fredag den 24. november derfor et foredrag med hvalforsker Magnus Wahlberg fra Syddansk Universitet.

”Magnus Wahlberg var en af de første, der hjalp os med at forstå, hvordan lyd opfører sig under vand. Hvordan lydbølgerne reagerer anderledes i mødet med en vandmasse frem for luft, og hvordan man bruger undervandsmikrofoner til at forstærke lyden. Og ikke mindst gav han os viden om, hvordan dyr producerer lyd som inspiration til, hvordan vi kunne udvikle nye undervandsinstrumenter,” fortæller kunstnerisk direktør, komponist og performer i Between Music, Laila Skovmand Larsen.

AquaSonic kan opleves til tre koncerter i Kattegatcentret den 24.-25. november. Billetter kan købes her