Nyt videoværk om sprog og sangs rolle i kulturmødet

Den australske billedkunstner Angelica Mesiti stiller med sit videoværk Mother Tongue spørgsmålet: Hvordan lever mennesker bedst muligt sammen? Angelica Mesitis svar tager os med ind i sprogets og musikkens verden, hvor hun undersøger, hvordan ord og toner kan bringe os tættere på mennesker, som er migreret til Danmark. Værket er optaget i forskellige lokalsamfund i Aarhus, blandt andet på det ikoniske Aarhus Rådhus, på Dokk1 og i Gellerup.

Mother Tongue kan opleves gratis fra den 11. november til den 17. december i ’O’ Space i Aarhus. Det er skabt til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

”Mother Tongue er kunstnerisk undersøgelse af sproget og sangens rolle i vores kulturelle tilhørsforhold fra vugge til grav. Gennem værket gentænkes morgendagens brandvarme lokale udfordringer. Værket handler om at mødes og samle os på tværs af kulturer og lande på meningsfulde måder,” siger Rebecca Matthews, administrerende direktør i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

“Mesiti skildrer mennesker midt i en social omstillingsproces. Alle medvirkende opretholder deres egen balance mellem gammelt og nyt, fortid og fremtid. Kulturerne skal mødes på en måde, så mennesker kan eksistere side om side og skabe en ny fælles fremtid. Mother Tongue et afdæmpet og optimistisk værk, fyldt med medmenneskelighed og et fælles mål, nemlig at leve på det samme smukke sted, hvor månen svæver på en blå nattehimmel,” fortsætter Juliana Engberg, programdirektør hos Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Mesitis rolige filmtempo afspejler den langsomme udviklingsproces, som kendetegner menneskers integration i et andet samfund. Det ene scenarie afløser det næste og fremhæver på skrøbelig vis de forskellige kvaliteter ved fællesskab. Mesitis værk handler om alle steder, hvor man oplever tilstrømning af fremmede. Det skildrer de kulturmøder, som både giver ny vitalitet og en sødmefuld melankoli ved tanken om den oprindelige hjemstavn.

Mother Tongue af Angelica Mesiti vises i ‘O’ Space, Mindet 6, Aarhus fra d. 11. november til d. 17. december 2017. Gratis adgang.

’O’ Space støttes af Købmand Herman Sallings Fond, Den Obelske Familefond, 15. Juni Fonden, Kvadrat, ege, Olav de Linde og Panasonic Nordic – Denmark.