Ny udstilling åbner på Viborg Kunsthal

The Sleepover - The Common Guild: We are more-dimensional af Michael Stumpf

Den tredje og sidste udstilling i The Sleepover-projektet er skabt af The Common Guild og er et bidrag til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Michael Stumpf har udviklet en kompleks skulpturel installation med støbte, udhuggede, syet og fundne objekter – der alle tager udgangspunkt i Viborgs historie og geologi. I installationen indgår der blandt andet en række støbte kampesten – en reference til vandreblokke, sten bragt hertil af istidens gletcherstrøm. Der er henvisninger til digte af Ursula K. Le Guin og til systemer af nuller og ettaller fra binærkoder - Stumpf anvender sine skulpturer til at stille spørgsmål om materialitet og den teknologiske virkelighed, som vi lever i.

Udstillingen udfordrer vores opfattelse af den omkringværende fysiske virkelighed ved at inddrage virtuelle elementer. Stumpf har i samarbejde med The Animation Workshop skabt et augmented reality univers, hvor en mundblæst glasbeholder kommer til live. De digitale elementer skaber en forstørret eller udvidet virkelighedsopfattelse – værkerne bliver levendegjort for øjnene af os. Stumpf er både seriøs og humoristisk, når han påstår, at de digitalt levendegjorte objekter har en historie at fortælle, der ellers ville være skjult for os.

I sine værker antyder Stumpf nye narrativer, der er med til at danne en moderne mytologisk fortælling om vores samtid.

Fakta
Viborg Kunsthal slår dørene op til tre nye udstillinger:
- The Sleepover - The Common Guild: We are more-dimensional af Michael Stumpf
- Terra Nullius af Morten Barker
- Nothing Happens af Michelle og Uri Kranot

De tre udstillinger åbnes torsdag d. 14. september kl. 19-21.

Velkomst v/ Bodil Johanne Monrad, Udstillingsleder, Viborg Kunsthal
Åbningstale v/ Juliana Engberg, Programdirektør, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017

Kunstnerne vil være til stede ved ferniseringen.

Udstillingerne We are more-dimensional og Terra Nullius kan ses på Viborg Kunsthal frem til d. 26. november 2017.
Udstillingen Nothing Happens er en del af VAF – Viborg Animations Festival og kan ses frem til d. 8. oktober.

Åbningstider: tirsdag-onsdag 13-16, torsdag 13-21 (gratis adgang mellem 19-21), fredag 13-17, lørdag-søndag 11-17. Mandag lukket.

Om kunstneren
Michael Stumpf (født i Mannheim/Tyskland) studerede Skulptur ved Statskunstakademiet i Karlsruhe (1996-2001) og modtog en MFA fra Glasgow School of Art (2004). Han gør i sit kunstneriske arbejde brug af en bred vifte af materialer og arbejder med forskellige processer for at udforske den skulpturelle form, produktion af den og oplevelsen af objekter. 

Om The Sleepover-projektet
The Common Guild blev i 2016 inviteret til projektet The Sleepover, hvor Viborg Kunsthal ønskede at udvikle nye måder at tænke kunstinstitutioner og deres ressourcer på. Udgangspunktet har været et ophold i kunsthallens kunstnerbolig, hvor en række kunstnere og kuratorer har udviklet nye ideer og udstillingskoncepter. Resultatet er i 2017 blevet til tre udstillingsperioder, hvor kunsthallens ramme, udstillinger og netværksdannelse nytænkes.