Kulturhovedstadsåret slutter poetisk med masser af hygge og musik

Det bliver både poetisk og festligt, når Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 markerer afslutningen på kulturhovedstadsåret 9. december. Finalen begynder med en afslutnings-ceremoni i Hvide Sande og slutter i Aarhus om aftenen, hvor det kommer til at stå i musikkens tegn med en lang række gratis koncerter.

Lørdag 9. december danner havnen i Hvide Sande rammen om første del af afslutningsceremonien for Aarhus 2017: Et delt øjeblik. Her mødes repræsentanter fra hele Region Midtjylland for at sende positiv energi og kulturel medvind fra det succesfulde år videre til næste års europæiske kulturhovedstæder: den hollandske by Leeuwarden og Valletta på Malta.

På havnen i Hvide Sande samler vi alle de positive energier fra vores fantastiske år - og sender dem frem til 2018 og næste års europæiske kulturbyer Leeuwarden og Valletta. På havnen deler publikum en poetisk og musikalsk stund, hvor musik, bevægelse og lys udgør baggrunden, når vi sender vores budskaber og håb for fremtiden videre ud i Europa,” siger Rebecca Matthews, adm. direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Også borgmester i Ringkøbing-Skjern, Iver Enevoldsen, ser frem til afslutningen 9. december.

Vi er stolte over, at Hvide Sande danner rammen om afslutningen på kulturhovedstadsåret, hvilket også er et vidnesbyrd om det store engagement, der er lagt i Aarhus 2017 lokalt hos os. Nu går vi efter at skabe en flot og helt unik eftermiddag, hvor de mange tusinde, der forventes til eventen, får en varm og vedkommende oplevelse”, siger Iver Enevoldsen, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Den anden del af fejringen begynder på Mellemarmen på havnen i Aarhus, hvor publikum mødes for at mindes et enestående år i lyd og billeder. Afslutningsvist vender vi os derefter mod byen og overlader festen og den sidste del af fejringen til de mange bands, spillesteder og andre venues, som sætter strøm til mere end 60 gratis koncerter med danske og internationale bands. I en hyldest til Aarhus’ musikalske DNA samarbejder lokale artister med internationale og vækstlaget med etablerede aktører om at præsentere en bred vifte af musikalske genrer og nye anvendelser af kendte rum.

”Vi har valgt at skabe en afslutning, som både rummer en højtidelig ceremoni, hvor vi hylder året som Europæisk Kulturhovedstad, og samtidig skaber vi en fest, hvor folk kan slippe glæden fri, danse og lytte til en masse god musik. Afslutningen bliver på mange måder anderledes end åbningen, men folk kan stadig forvente en fælles, festlig afslutning på vores år. Så kom og vær med til at fejre det,” siger administrerende direktør Rebecca Matthews.

Den 9. november præsenterer Aarhus 2017 det fulde program for afslutningen. Husk at sætte kryds i kalenderen lørdag 9. december.

Musikaktører, som er involveret i afslutningen i Aarhus (i alfabetisk rækkefølge):
- Across the floor
- Det Turkise Telt
- Feum/ Double Rainbow
- Godsbanen
- Headquarters
- Kiosk og Venner/A- Huset
- LARUS/ B-Huset
- Mono
- Non-Space
- Punk Rockklub BigBaby/ Sway
- Radar
- Studenterhus Aarhus
- Tape
- Train
- Voxhall/Atlas
- Aarhus Echo
- Aarhus Musikskole
- Aarhus Volume