Kulturhovedstadens frivillige fortsætter i VisitAarhus

Succesen med frivillige velkomstværter og frivillig indsats ved en række store events under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har nu skabt grundlag for at videreføre frivilligprogrammet ReThinkers som en del af VisitAarhus.

Mere end 4.500 personer har engageret sig som frivillige under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og deres indsats har i høj grad bidraget til at give både danske og udenlandske gæster mange positive oplevelser under opholdet i Aarhus og Region Midtjylland.

”Vores frivillige har løst et hav af mangfoldige opgaver og spillet en enestående rolle for afviklingen af kulturhovedstadsåret både som krydstogtværter og ved store events som for eksempel Røde Orm, hvor der tilmed var frivillige på scenen. Og blandt de frivillige er der skabt et enestående fællesskab og sammenhold, som rummer et stort potentiale. Vi er derfor meget glade for, at VisitAarhus påtager sig opgaven med at videreføre frivilligprogrammet. Det er en unik ressource for fremtidens turisme og events i Aarhus,” siger Rebecca Matthews, administrerende direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.  

Direktør Peer H. Kristensen, VisitAarhus, glæder sig over, at det bliver muligt at tilknytte de frivillige fra Aarhus 2017 til arbejdet med gæsteservice.

”Siden etableringen af Aarhus 2017’s store frivilligprogram tilbage i 2015 har vi været så privilegerede, at hundredevis af ReThinkers har været med til at byde krydstogtgæster velkommen til Aarhus. Fra en spæd idé over en kop kaffe har konceptet med frivillige velkomstværter med rekordfart udviklet sig til en styrke og et kendetegn for Aarhus som turistdestination, og det vil vi gerne fastholde,” siger Peer H. Kristensen.

Med mere end 40 krydstogtanløb planlagt i 2018, mange internationale events og Det Kongelige Teaters udendørsforestilling ”Kong Arthur” på Moesgaard Museum i 2019 ligger der mange spændende opgaver for de frivillige forude.

”Det lyder ganske enkelt at skabe et frivilligprogram, men ReThinker-konceptet er helt unikt. Ingen by kan tilbyde noget tilsvarende, hvor frivillige i kærlighed til deres by stiller op for at byde gæster velkommen. Den autenticitet og troværdighed, de frivillige møder gæsterne med, er med til at skabe et helt nyt image for vores by. Gæsterne føler sig ganske enkelt velkomne her,” siger Peer H. Kristensen.

Formelt sker overdragelsen af Frivilligprogrammet 1. januar 2018, og den endelige aftale bliver underskrevet af Rebecca Matthews og Peer H. Kristensen ved en international frivilligkonference på Aarhus Rådhus 22. januar 2018.