Kulturen sendte turismen på rekordkurs i Region Midtjylland i 2017

Antallet af turist-overnatninger i Region Midtjylland har sat en historisk rekord med i alt 11,2 millioner overnatninger i 2017, hvor hele regionen var Europæisk Kulturhovedstad. Det viser de nye tal fra Danmarks Statistik, der har samlet data for overnatninger på hoteller, feriecentre, vandrerhjem og sommerhuse i 2017, og tallene viser fremgang på alle områder.

”Et af målene for Europæisk Kulturhovedstad var at skabe et program, der kunne tiltrække både danske og udenlandske gæster, og vi glæder os over, at vi sammen med kulturinstitutioner og turisterhvervet har bidraget til et rekordår for turismen i Region Midtjylland,” siger Rebecca Matthews, direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

”Sammen med VisitDenmark satte vi os et mål om at nå op på 10,5 millioner overnatninger i 2017, så resultatet på 11,2 millioner overnatninger er over al forventning og udgør en stigning på 19,1 % siden arbejdet med Europæisk Kulturhovedstad begyndte i 2013,” siger Rebecca Matthews, der glæder sig over, at satsningen på kultur både skaber oplevelser, øger turismen og sikrer nye jobs.

Også direktør hos VisitDenmark, Jan Olsen, glæder sig over de flotte turismetal fra Region Midtjylland.

”De flotte resultater understreger effekten af at satse massivt på international markedsføring. I forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har VisitDenmark over tre år investeret seks millioner kroner i at udbrede kendskabet til Aarhus og regionen på en række vigtige markeder. De nye overnatningstal afspejler, at kultur og oplevelser bidrager til vækst i dansk turisme, når vi er synlige ude i verden,” siger Jan Olsen, der også fastslår, at afkastet af hver eneste krone investeret i international markedsføring kommer mange gange igen.

De nye tal fra Danmarks Statistik viser også, at andelen af gæster, der har overnattet på regionens hoteller og feriecentre siden 2013 er steget med 26,8% til i alt 2,4 millioner gæster i 2017, og højdespringeren er Aarhus, der med mere end 1,1 million gæster har haft en stigning på 44,5% i hotelovernatninger siden 2013.

”Kulturhovedstadsåret var en kæmpe succes og er omdrejningspunktet for de positive resultater både i Aarhus og regionen. Tallene understreger vigtigheden af en solid indsats for markedsføringen, og med inspirationen fra det tætte samarbejde mellem kultur, erhvervsliv og turisme i 2017, har vi en fantastisk mulighed for at styrke væksten i turismen i de kommende år,” siger Peer H. Kristensen, direktør for VisitAarhus.

Også sommerhusudlejerne har oplevet en markant tilstrømning af gæster. På landsplan er antallet af sommerhusovernatninger på det højeste niveau siden 2004, hvor statistikken begyndte, og med 6,1 millioner overnatninger i sommerhusene bidrager Region Midtjylland markant til denne rekord.

Danmarks største sommerhusudlejer Novasol bekræfter den markante stigning i regionen.

”Vi har oplevet en stigning i udlejningen i Region Midtjylland, og 2017 har været vores bedste år nogensinde” siger Bernd Muckenschnabel, direktør i Novasol Group, der kæder stigningen sammen med regionens rolle som Europæisk Kulturhovedstad.

”Især de tyske sommerhusgæster har i stort tal søgt mod sommerhusene i Region Midtjylland for at opleve årets mange kulturtilbud og den danske livskvalitet,” siger Bernd Muckenschnabel.

Novasol Group indgik i 2016 et partnerskab med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, og kulturen i Region Midtjylland har været hovedtema i markedsføringen af sommerhuse i hele Europa.

”Vi glæder os over, at en begivenhed som Europæisk Kulturhovedstad har bidraget til øget udlejning af sommerhuse, og samarbejdet med Aarhus 2017 om markedsføring tjener som model for fremtidige partnerskaber,” siger Novasol-direktøren.