Krabbesuppe og kunst

De Rullende Strandkokke har i år fine forhold to dage om ugen. Da bruger de nemlig køkkenet i The Garden værket ”Do We Dream Under the Same Sky” på Marselisborg strand. De andre ugedage laver de krabbesuppen på andre strande i kommunen.

Selv om det ikke er solskin og badevejr, kan man få mange sjove timer til at gå i vand-kanten. Tag familien med til spiselige naturoplevelser og oplev, hvordan strandene bugner af spiselige lækkerier som tang, krabber, rejer, muslinger og strandurter. Tre uger i sommerferien er der hver dag strandkokke på en af strandene i Aarhus.

Strandkokkene, der er en del af Smag på Aarhus, fortæller om den spiselige strandnatur og har udstyr med til både at fange, indsamle og tilberede strandens råvarer. Strandkokkene tager udgangspunkt i det, der bliver samlet på de enkelte strande, og det vil derfor være forskelligt, hvad man kan være med til at tilberede og smage. Strandkrab-besuppe, tangchips og fritterede rejer er noget af det, man kan glæde sig til at smage. Man kan deltage i kortere eller længere tid i løbet af dagen.

De Rullende Strandkokke turnerer rundt til strandene fra Skæring i nord til Moesgaard i syd, og de forskellige strande byder på forskellige oplevelser. Ved Marselisborg Strand er køkkenet under tag i et kunstværk, mens Skæring Strand med det lave vand er meget børnevenligt og fuldt af rejer og fiskeyngel. Med blandt andet rejehov, net og kogegrej kan du selv være med til at finde og tilberede den spiselige strandnatur. De Rullende Strandkokke er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Kommune, der står bag projektet Smag på Aarhus, og Naturhistorisk Museum Aarhus, der arbejder med projektet Rethink Urban Habitats.

Mandage og fredage er strandkokkene på Skæring Strand ved p-pladsen Havbakke-vej/Skæring Strandvej. På tirsdage og lørdage kan man møde dem i nærheden af The Garden-pavillonen på Marselisborg Strand, onsdagene slår de køkken op ved Den Permanente i Risskov og torsdage og søndage ved Moesgaard Strand neden for kiosken. Alle dage i tidsrummet kl. 10-15.

Praktiske informationer:
Hvor og hvornår: Hver dag kl. 10.00-15.00. Sidste dag 30. juli.

Mandage og fredage:Skæring Strand ved Havbakkevej/Skæring Strandvej

Tirsdage og lørdage: Marselisborg Strand, ved The Garden pavillonen neden for Helnan Marselis Hotel

Onsdage: Stranden ved Den Permanente, Risskov

Torsdage og søndage: Moesgaard Strand nedenfor kiosken.

Pris og tilmelding: Aktiviteten er gratis, og der er ingen tilmelding.